RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders Juell, Herman Hille, Christina Hansson, Cathrine Paulsen, Tonje Bærø-Hilde og Torstein Bratli vurderer å gå et år på skole i Tyskland.
Anders Juell, Herman Hille, Christina Hansson, Cathrine Paulsen, Tonje Bærø-Hilde og Torstein Bratli vurderer å gå et år på skole i Tyskland.

Nordstrandselever til Tyskland

Til høsten drar 16 elever fra Nordstrand vgs til Berlin for å gå ett år på tysk skole.

NORDSTRAND: Dette virker spennende. Jeg kunne godt tenke meg å reise bort et år for å bli kjent med nye mennesker og en annen kultur. Og det å lære seg et fremmedspråk flytende er en kjempebonus, mener Anders Juell.

Han går i 1. klasse på Nordstrand vgs, og vurderer sterkt å søke på en av de 16 plassene.

Jeg tror neppe det er noe man kommer til å angre på. Slike sjanser kommer ikke hver dag, mener Juell.

Godt faglig tilbud

Onsdag kom det skriftlige klarsignalet fra undervisningsdepartementet til å sende elevene til Tyskland til høsten. Rektor Torunn Thomassen har brent for prosjektet i lang tid, og har brukt mye tid på å finne de riktige skolene i Tyskland.

Sammen med undervisningsdirektøren i Oslo har hun besøkt en rekke av Berlins 750 skoler for å finne de med et best mulig faglig tilbud. De sitter nå igjen med fire videregående skoler som hver skal ta i mot fire osloelever i ett år.

Selv om det er Nordstrand som har vært drivkraften i prosjektet og deres elever vil prioriteres, er det mulig for elever fra hele kommunen å søke.

- Berlin er en veldig spennende by, og dette bør være med på å øke interessen for tysk språk og kultur. Vi tenker litt som i idrett. Hvis vi klarer å få et godt A-lag vil det være lettere å rekruttere i bredden, sier Thomassen.

Følger læreplanen

Der de tyske fagene tilsvarer omtrentlig de norske, vil de norske elevene følge undervisningen på lik linje med de tyske. Noen fag må de imidlertid ta via internett med norske lærere, og tidvis vil også noen tyske lærere undervise etter den norske læreplanen.

På den måten går elevene glipp av minst mulig, og slipper å ta opp fag eller gå året om igjen.

For meg er det veldig viktig, og kan være avgjørende for om jeg søker. Det høres spennende ut å dra til et helt nytt land, som jeg egentlig ikke har så mye forhold til. Så spørs det om jeg orker å reise fra venner og familie, sier Christina Hansson.

Bedre enn USA

Jeg vil se Berlinmuren! sier Tonje Bærø-Hilde, enda en 1.-klassing som er fristet til å reise. Hun har i dag fransk på skolen, og er i så fall nødt til å bytte språk.

Jeg klarer ikke å tenke meg noe bedre alternativ for utveksling enn dette. Det er noe helt annet og mer spesielt enn USA, som de fleste reiser til, mener Bærø-Hilde.

Den 25. januar kl. 18 holdes det et inforamsjonsmøte om utvekslingen. Søknadsfristen er 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere