Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrandsgutt imponerte i Mamma mia!

Anders Dahlen fra Nordstrand overbeviste i musikalen Mamma mia! med dansekunst og spenst.
Anders Dahlen fra Nordstrand overbeviste i musikalen Mamma mia! med dansekunst og spenst.
Musikalen Mamma mia! tok publikum med storm. Anders Dahlen fra Nordstrand imponerte i forestillingen.

Silje Nergaard og døtrene Karle (5) og Erle (11) var forventningsfulle før de skulle inn og se på pappa Heine Totland.

SENTRUM: Høy kjendisfaktor og åpning av det nye Folketeateret var rammen om premièren på den norske versjonen av musikalen Mamma mia! Forestillingen hadde publikum i sin hule hånd allerede fra første anslag.

Stemmeprakt

Heine Totland er bosatt Ekeberg og gjør en flott innsats som rollefiguren Harry i forestillingen. Blant annet fikk publikum nyte hans stemmeprakt i sangen Siste sommer"n.

Totland har tidligere uttalt til Nordstrands Blad at han er glad for at han nå slipper å synge ABBA-låter i smug. Han har også innrømmet at han var forelsket i Agneta da han var 10 år.

Imponerte

Av lokale aktører var det likevel Anders Dahlen fra Nordstrand som imponerte mest. Mamma mia! er hans første store produksjon, men det er ingen tvil om at dette er en fyr vi kommer til å se mer til på norske scener framover. Han overbeviste ikke bare med sangprestasjoner, men også med skuespill, dansekunst og spenst.

Fantastisk sang

Heidi Gjermundsen Broch synger fantastisk og er svært troverdig i rollen som Donna. Hun tar blant annet publikum med storm i Vinneren tar alt.

Troverdig er også Mari Lerberg Fossum som datteren Sofie. Marie begynte sin utdannelse ved musikklinjen på Manglerud videregående skole og går nå ved Bårdar Akademiet. Mamma mia! er hennes profesjonelle debut, men hun virker stø og synger som en engel.

Mye latter

Hele forestillingen er preget av at det står en gjeng med sang- og spilleglade folk på scenen. Et stort pluss er at alle medvirkende benytter sin egen dialekt.

Honnør fortjener også de norske oversetterne Linn Skåber og Ingrid Bjørnov. De hadde laget en norsk vri på historien og fått til mange morsomme replikker og sangtekster. Latteren satt dermed løst hos publikum gjennom hele forestillingen.

Deilig galskap

Heidi Gjermundsen Broch hadde rett da hun sa etter endt forestilling at dette var et sjeldent godt premièrepublikum. Det var lite som minnet om reserverte nordmenn i salen, for her ble det klappet, plystret og hoiet både til gode skuespiller- og sangprestasjoner, noe man stort sett bare opplever under forestillinger i England.

Publikum eksploderte under Dancing queen og i Super trouper nøt de den deilige galskapen. En ting er sikkert; man trenger ikke å dra til London for å se originalversjonen av denne forestillingen. De norske utøverne er fullt på høyde med Londons musikalscener, så en tur til det nye Folketeateret vil trolig gi deg en vel så stor opplevelse.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!