RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrandshager kan bli sykkelfelt og fortau

Kommunen vil ha to sykkelfelt og fortau på vestsiden av Ekebergveien mellom Ljabrubakken og Tallbergveien.

Sæter/Ljabru: Plan- og bygningsetaten har nå lagt ut forslag til reguleringsplan for Ekebergveien. De vil ta tomt fra hager på begge sider av veien for å få plass til å etablere sykkelfelt, bredere fortau og opphøyde gangfelt.

LES OGSÅ: BU tar opp Ekebergveien

Fjernet et fortau

Det var en stund snakk om å anlegge fortau og sykkelfelt på begge sider av veien, men forslaget som nå ligger ute har bare fortau på vestsiden, med unntak av strekningen Breiens vei til Amund Hellands vei.

LES OGSÅ: GLA'Nordstrand: – Nå vil vi også bli hørt

Der planlegges det fortau på grunn av bussholdeplassen. Bussen skal stoppe i veibanen, det planlegges ikke nye lommer til bussholdeplass. Det er også planer om opphøyde fotgjengerfelt ved Breiens vei.

Tidligere er det blitt beregnet at omtrent 50 trær må felles
, men siden man nå går bort ifra fortau på østsiden kan sannsynligvis noen trær på den siden skånes. De fleste trærne kommer nok til å hugges siden de står nære veien og veibredden skal utvides med 2,5 til 3,5 meter.

Ikke bare populært

Et bredere fortau og sykkelfelt vil skape bedre betingelser for fotgjengere og syklister, men planene i Ekebergveien er ikke utelukkende populære.

LES OGSÅ: – Nå begynner kampen

Allerede i 2003 ble Aksjonsgruppen Grønn Linje Aksjon Nordstrand (GLA’Nordstrand) opprettet. De jobber mot det de frykter kan føre til mer gjennomgangstrafikk og ekspropriering av hager.

Det har foreløbig ikke lyktes Nordstrands Blad å få tak i GLA’Nordstrand for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere