Nordstrandsjazz i Nederland

Fra venstre: Thomas Winther Andersen, Mark Coehoorn, Natalio Sued og Håkon Storm.

Fra venstre: Thomas Winther Andersen, Mark Coehoorn, Natalio Sued og Håkon Storm. Foto: Foto: Govert Driessen

Det Amsterdambaserte jazzbandet Winther-Storm har to medlemmer fra Nordstrand. Nå har bandet sluppet plate.

NORDSTRAND: I flere tiår har Håkon Storm og Thomas Winther Andersen spilt musikk sammen. Winther Andersen er vokst opp på Ljan, mens Storm bor på Nordstrand.

De har spilt sammen på flere prosjekter.

Amsterdambasert

I Amsterdam møtte Storm og Winther Andersen den argentinske saksofonisten Natalio Sued og Nederlenderen Mark Coehoorn. Sammen dannet de bandet Winter-Storm, og nå har de fire karene sluppet plata Patchwork.

Albumet er i hovedsakkomponert av Storm og Winther Andersen. Lydbildet er en balanse av akustiske og elektriske toner, og er en nydelig stemningssetter når man skal koble av en kveld på sofaen.

Bredt inspirert

Musikken er inspirert av et vidt spekter av jazz, men også Rock og komposisjonsmusikk. Winther Andersen har bakgrunn som komponist, bassist og bandleder innenfor ulike jazzstiler.

Storm underviser til dagelig på Norges musikkhøyskole og har bred musikalskbakgrunn, med alt fra jazz og mainstream rock til eksperimentelle stilarter.

Lanseringskonsert i Oslo

Bandet skal spille flere lanseringskonserter i Nederland, men den 28. november klokken 20.00 inntar musikerne National Jazz Scene i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.