Gå til sidens hovedinnhold

Nordstrandsjenter imponerte på volleyballbanen

Tre Nordstrands-jenter kapret sølvmedaljen for Østlandet under helgens regionmesterskap i volleyball for 16-åringer. - Utrolig morsomt, sier Live Lunde Fossdal.

NYDALEN: Den første regionlagsturneringen noensinne ble arrangert i Nydalen i Oslo i helgen - samtidig som Oslo Volleys elitedamer sikret seg cupgullet. I hver av landets åtte regioner har de plukket ut de aller beste spillerne født i 1997 eller senere som møttes til dyst.

- Det var veldig gøy å spille på dette gode laget, det er en herlig gjeng. Og det var utrolig morsomt å komme helt til finalen, selv om det var kjipt å ikke ta gullet når vi var så nære. Men vi er veldig fornøyd med spillet, sier Live Lunde Fossdal (15).

Hun er én av tre spillere fra Oslo Volleys juniorlag som ble plukket ut til å representere Region Øst (Østlandet) i turneringen. De to andre var Charlotte Hellum Bye og Kesia Heiberg. Alle bosatt på Nordstrand.

LES OGSÅ: Oslo Volley vant kongepokalen

Jevn finale

Laget gikk hele veien til finalen, hvor de møtte Rogaland. 

I finalen åpnet jentene godt tross litt nerver og dro i land førstesettet 25-21. Laget viste solide server og godt angrepspill. Neste sett fulgte lagene hverandre tett fram til 18-18. Rogaland tok til slutt settet 25-22.

Øst hadde matchball i tie-breaket, men det holdt ikke helt ut mot Rogaland som hadde fått stilt inn blokka. Resultatet ble 14-16 til Rogaland. 

- Jentene fra øst har vist stor vinnervilje gjennom hele turneringen. Historisk sett har region øst ligget et hakk bak de beste fra vest og nord. Nå var det på tide å vise seg fram for resten av Norge. Jeg er veldig imponert over gutsen i laget og kvaliteten på spillet. Tidvis solide server, gode mottak og angrep av høy klasse, sier assisterende regionlagstrener Marianne Lunde. 

- Ga alt

Hun mener det var høyst fortjent at jentene fra øst kom helt til finalen

- De ga alt for laget da det stormet som verst. Semifinalen, mot laget fra Nord var litt av en thriller og stemningen fra hjemmepublikum var høy, forteller Lunde.

Hun er veldig fornøyd med resultatet i helgen, til tross for at de bare var én ball fra gullet.

- Dette er jenter volleyball-Norge kommer til å se mer til i årene fremover, fastslår Lunde.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto