Nordstrandsmann i fengsel etter konevold

 

 

En mann, bosatt på Nordstrand, ble i forrige uke dømt av Oslo tingrett til fengsel i 40 dager etter han slo og klorte sin kone.

NORDSTRAND/LINDERUD: Hendelsen mannen er dømt for fant sted på Linderud, i parets daværende bopel. Mannen skal ha slått og klort sin kone, samt holdt henne hardt i armene. Konen ble merket med kloremerker og blåmerker.Foranledningen for hendelsen var en krangel om penger. I løpet av diskusjonen skal tiltalte ha tatt tak rundt kjeven til fornærmede og slo med den andre hånden mot ansiktet. Konen skal ha falt mot gulvet mens mannen skal ha fortsatt å sparke og slå.

LES FLERE DOMMER HER

Under basketaket skal fornærmede ha forsøkt å komme seg fri fra grepet, men ble holdt fast. Det hele ble avsluttet med at konen kom seg inn på badet og fikk ringt etter hjelp.

Tror på fornærmede

Under hovedforhandlingen var det seks vitner som forklarte seg. Tiltalte erklærte seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen.

Retten derimot trodde ikke på tiltalte og støttet seg til legens erklæring i skyldspørsmålet. Legejournalen slår fast at fornærmede hadde kloremerker og blåmerker på armer og brystkasse. Også politiets egne bilder fra åstedet bekrefter merkene. Dette skal også ha passet med fornærmedes forklaring.

Må i fengsel

Retten fant det skjerpende at paret var gift, at volden skjedde i deres felles hjem og at det var et lite barn til stede, selv om barnet skal ha sovet igjennom det hele.

Konen skal dessuten ha hatt store problemer i etterkant av hendelsen, og ble diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse.

Mannen ble i forrige uke dømt til fengsel i 40 dager etter straffelovens § 228, første ledd. I tillegg ble mannen dømt til å betale erstatning til sin kone, som tok ut separasjon etter hendelsen, på nesten 45.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.