Noreng nominert til Frivillighetspris

Byrådsavdeling for næring og kultur foreslår at den nasjonale Frivillighetsprisen for 2006 tildeles Vidar Noreng fra Furuset.

Furuset: Vidar Noreng har både sitt yrkesliv og driver sin frivillige innsats på Furuset i Groruddalen. Hvert av landets 19 fylker innstiller en kandidat. En jury oppnevnt av Frivillighet Norge foretar den endelige avgjørelsen. Den nasjonale prisen deles ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember.
Det er både morsomt og en stor ære å bli nominert til en slik pris, sier Vidar Noreng.

Lottobygda

Noreng er tredje generasjon beboer på Furuset, og har blitt en sentral person i utviklingen av nærmiljøet. I pressemeldingen fra Oslo kommune står det at han har med entusiasme og kreativitet møtt utfordringene i at Furuset har forandret seg fra en bygd utenfor byen til en flerkulturell drabantby. Alle bydeler hadde anledning til å foreslå en kandidat. Til sammen ble det nominert fem kandidater i Oslo. Vi mener at Noreng er absolutt en verdig kandidat. Nominasjonen vi kommer med er helt fortjent, sier spesialrådgiver Jens Helgebostad i Byrådsavdeling for næring og kultur.
Mottoet til Vidar Noreng har vært: Furuset skal være et godt sted å leve og bo. Han har vært en drivkraft i arbeidet med å bygge opp frivillig aktivitet rundt idrettshallen "Furuset Forum" både i regi av idrettslagene og for uorganisert ungdom.
For meg er det mindre viktig om jeg vinner prisen eller ikke. Det viktigste er at jeg føler at det arbeidet jeg gjør er verdsatt, sier Noreng.
Utdeling av Frivillighetsprisen 2006 kommer til å arrangeres tirsdag 5. desember i "lottobygda" Værdal.
Jeg synes det er litt morsomt valg av sted, sier Noreng.

Takker venner

Frivillig arbeid for Noreng er noe han gjør med stor glede. Likevel understreker han at det store engasjementet ville uteblitt uten støtte rundt ham.
Jeg har i alle år hatt mye støtte og forståelse for arbeidet mitt i familien. Uten det ville jeg aldri kommet langt.
Også arbeidskolleger har sin del av ære.
Klart at frivillig arbeid tar noe av tiden også i løpet av arbeidsdager. Jeg har møtt stor forståelse for dette arbeidet også på arbeidsplassen min, sier Noreng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.