*Nettavisen* Nyheter.

Norge bør ha en ungdomsminister

Even Westerveld lover å ta med seg erfaringen fra skoleårene på Lofsrud og Nordstrand når han inntar Stortinget som presse- kontakt for KrF. Her sitter han på benken utenfor Lambertseterklubben for å synliggjøre at det er tilbud til dagens ungdom han brenner mest for.

Even Westerveld er nummer tre på Oslo KrFs liste ved Stortingsvalget neste høst. Uansett valgutfall - lambertsetergutten inntar Løvebakken allerede fra nyttår. Som pressekontakt.

LAMBERTSETER: Her får jeg en unik mulighet til å innvirke på hva Kristelig Folkeparti skal snakke om, og hvordan de skal snakke om det, sier Westerveld.

Han har vært medlem av partiet siden 2003, nestleder i KrF ungdom i 2005, og fra i år vara til Nordstrand KrF og fylkesstyret. Da han i høst ble bedt om å stille som partiets ungdomskandidat til stortingslista neste år, takket han ja.

Hjertebarn

Vi politikere har et stort ansvar for å gi unge et meningsfylt liv. De skal balansere mellom skole, arbeid, familie, venner, kroppsfiksering, eventuelle rusproblemer, og forskjellige kulturer i en travel hverdag. Dette er også min hverdag, det er dette som engasjerer meg mest nå, sier 28-åringen.

Han er derfor ikke i tvil om hva han ønsker seg:

Norge bør ha en egen ungdomsminister for å synliggjøre hvor mye politikk betyr for ungdom.

Hans eget politiske hjertebarn er fritidstilbud til unge, og de frivillige organisasjonenes innsats på dette området.

Får Westerveld bestemme, blir fritidsklubbene lovpålagte. Slik at de ikke lenger bare kan fjernes fra trange bydelsbudsjetter med et pennestrøk.

Et svik

Vi må gi frivilligheten et løft slik at samfunnet ikke glemmer ungdommen. Uten støtten fra Frelsesarmeen, Lions, idretten og så videre. stopper vi opp. Da mister vi det personlige engasjementet politikere aldri kan vedta, sier han.

Og i noe hardere ordelag:

Et av de største svik den nåværende regjering har gjort, er å strupe det frivillige engasjementet. I KrF er dette et spørsmål om politisk prioritering.

Ingen nikkedukke

De mange politiske prioriteringene stifter han for alvor bekjentskap med når han altså blir heltidspolitiker fra årsskiftet.

- Men, jeg er en KrF Ungdom i hjertet, og som rådgiver for blant andre Dagfinn Høybråten skal jeg ikke glemme dette perspektivet. Jeg vil ikke være en nikkedukke. Hvis jeg ikke brenner for sakene, blir det bare å lire av seg noe jeg har lært. Det er viktig å formidle det jeg virkelig brenner for, understreker han.

Og avgir samtidig et løfte om ikke å glemme hvor han kommer fra når han inntar den politiske høyborg

Jeg gikk på Lofsrud ungdomsskole og Nordstrand videregående. Kona og jeg er etablert på Bergkrystallen, det er her jeg har vennekretsen min.

Kan påvirke

Allerede nå gleder Even Westerveld seg til stortingsvalget neste høst. Sammen med Hans Olav Syversen og Janne Matlary, nummer en og to på lista til Oslo KrF, skal han ut i valgkamp.

Vi er et bra team, forsikrer han.

Jeg vil være aktivt med der folk er. Ta del i skoledebatter. Ikke bare møte de sterke, men også lytte til en ungdomsgjeng som har lyst til å starte noe nytt, lover ungdomskandidaten. Som medlem i Nordstrand KrF og partiets pressekontakt på Stortinget, får Even Westerveld en unik mulighet til å påvirke partiet i begge ender, både lokalt og nasjonalt.

Jeg gleder meg, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.