RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge kan møte Spania i 2018 – i serien


LANDSLAGET I SERIE: Den norske landslagstreneren Per Mathias Høgmo kan forberede seg på nasjonsliga.
LANDSLAGET I SERIE: Den norske landslagstreneren Per Mathias Høgmo kan forberede seg på nasjonsliga. Foto: Foto: Terje Alstad, ANB
UEFA bestemte seg torsdag for å innføre seriespill for landslag fra 2018.

Fire lag fra den nye nasjonsligaen er garantert plass i fotball-EM i 2020.

Det endelige formatet på den nye turneringen er ikke bestemt. Fortsatt skal det være kvalifisering til europamesterskapene.

Se video med de norske fotballstjernene her:

 

 


– 20 lag vil kvalifisere seg for EM i 2020, som skal spilles i 13 byer rundt om i Europa, sier UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

– Det gjør at fire plasser er ledig. De vil bli gitt til fire lag fra nasjonsligaen som ikke har kvalifisert seg gjennom EM-kvalifiseringen, forklarer Infantino.

Les også: Hvem blir årets Askeladd i cupen?

Spilles på høsten

Alle de 54 medlemslandene i UEFA stemte for innføringen av landslagsligaen, hvor det blir opp- og nedrykk mellom divisjonene. Trolig blir det tre eller fire divisjoner.

Kampene skal spilles i perioden september-november. Det hele skal avsluttes med et finalespill hvor den endelige vinneren kåres. Innføringen av nasjonsliga gjøres mye for å bli kvitt de upopulære vennskapskampene.

– Hele diskusjonen startet med at vi ønsket å lage en ny internasjonal fotballkalender. Vi ønsket å få mer struktur med tanke på spilledatoer til vennskapskamper, sier Infantino.

Les også: Dette blir årets stjerneskudd i eliteserien

(ANB-NTB)
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere