Norges beste brettspill

Prisen for Norges beste brettspill gikk i år til Rolf Woods fra Ulvøya. Med spillet "Reiselyst" gikk han til topps i kategorien årets selskapsspill.

Ulvøya: Rolf Woods er bosatt på Ulvøya, og er en av opphavsmennene bak det norske pokerlaget "The Norsemen" som hadde stor suksess i 2005/2006 sesongen. Nå har han utviklet et spørrespill som i forrige uke ble kåret til årets selskapsspill av brettspillguiden.no.

Hard konkurranse

Det uavhengige nettstedet har kårets Norges beste brettspill i samarbeid med jurymedlemmer over hele landet. Tilsammen 50 brettspill var påmeldt, og det er kåret vinnere i tre kategorier; årets barnespill, årets familiespill og årets selskapsspill. "Spøkelsestrappen" og "Ticket to ride - Europa" stakk av med seieren i de to andre kategoriene.

Konkurransen i år var svært hard, og tilbakemeldingene fra jurymedlemmene tyder på at de nominerte i hver klasse holder et høyt nivå, opplyser initiativtager til prisen, Remo Rehder.

Det er også gledelig at årets vinner av selskapsspill-kategorien er et norskutviklet spill, sier han. Prisen for Norges beste brettspill ble første gang lansert i 2005, for å veilede forbrukerne fram til de beste nye brettspillene på det norske markedet.

Veldig glad

Spillet "Reiselyst" er gitt ut av forlaget Gyldendal, og er et spørrespill med et unikt og spennende taktisk element. Spillerne besvarer geografispørsmål i et kappløp rundt i Europa.

Det er fantastisk å få en slik pris, det er egentlig det morsomste av alt, sier utvikleren av spillet, Rolf Woods.

Jeg har tenkt igjennom spillet i 7-10 år, og har regnet ut at jeg har brukt 4500 timer på denne prosessen. Så da er det ekstra hyggelig at resultatet blir så godt mottatt, sier han. Woods forteller at han egentlig ikke laget spillet av kommersiell interesse, men at en demo av spillet skapte så stor interesse at Gyldendal ønsket å gi det ut.

Det at det har gått så bra med "Reiselyst" har åpnet en mulighet for meg til å lage et nytt spill, sier Woods. Det nye spillet er et brettspill som, naturlig nok, har med poker å gjøre, og det kommer for salg allerede i desember i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.