RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges beste damer

Vi er Norges beste damer, het kampsangen til fotballandslaget for noen år tilbake. Det refrenget kan vi godt synge med på når håndballdamene i disse dager forsvarer Norges ære i VM.

For det er noe spesielt med håndballdamene. De kan ikke konkurrere med oppmerksomheten rundt herrenes fotballandslag over tid. Men selv om håndballinteressen ligger aldri så mye i dvale hos en del av oss. Det er en ting som aldri slår feil. Den våkner alltid til live når Marit Breivik og spillerne er på plass i et internasjonalt mesterskap.

For der fotballgutta svikter og lager flere overskrifter utenfor banen, innfrir damene på banen. I VM etter OL etter EM. De har for vane å bli bedre for hver kamp som går, og vender sjelden hjem igjen uten medaler. Og håndball er en tv-idrett, der du garantert slipper å lide deg gjennom seksti målløse minutter. I fotball kan du jo til og med risikere nitti.

Denne gangen er det håndball-VM i St. Petersburg det gjelder.
Vår egen Randi Gustad fra Nordstrand er på plass blant de fremste. Litt skadeplaget har hun vært, men sannsynligvis vil hun være fit for fight i de fleste kampene. Og statistikerne kan fortelle oss at med Randi på banen er det størst sjanse for norsk seier! I hele VM-troppen er det ingen andre som kan skilte med så stor seiersprosent. 81 prosent av kampene hun har vært med i, har endt med norsk seier.

Tidligere år har det alltid vært flere av spillerne i troppen som enten har hatt Bækkelaget eller Nordstrand som sin hjemmeklubb. Slik har det vært i nær sagt alle mesterskap. Klubbene våre mangler nå litt for å ta opp kampen med Larvik og de aller fremste i Europa, men ligger fortsatt langt fremme hva klubbmiljø, rekruttering og talentutvikling angår.

Derfor er både tidlligere Nordstrand-spiller Anette Hovind Johansen og Randi Gustad nå ypperlige ambassadører for håndballmiljøet i våre to fremste klubber. Og mange har gått opp løypa før disse.

Men det kommer stadig nye generasjoner håndballjenter- og gutter. La oss håpe dette mesterskapet inspirerer til at det kommer opp enda flere talenter i Nordstrandhallen og Bækkelagshallen i årene som kommmer. I mellomtiden kan vi glede oss over at Randi Gustad kan komme hjem til Nordstrand med VM-medalje. Og det lenge før noen har begynt å snakke om OL i Torino...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere