Norges beste grillere

Det rant over av både tårer og champagne da laget sviddmat.no fra Oslo og Høvik vant årets Grill-NM i Birkelunden i Oslo.

Det rant over av både tårer og champagne da laget sviddmat.no fra Oslo og Høvik vant årets Grill-NM i Birkelunden i Oslo. Foto: Foto: Caroline B. Ellingsen

Grillerne på laget Sviddmat.no har vunnet årets Grill-NM. I sterk konkurranse med ihuga grillere fra hele landet var det til slutt gjengen fra Oslo og Høvik som kunne sette klypene i førsteplassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her fra testing av pinnekjøtt Foto: Arkivfoto: Andreas Lindbæk

OSLO: Det var fryktelig moro å vinne. Men vi hadde absolutt ingen ambisjoner om å gjøre nettopp dette før vi begynte. Vi skulle bare kose oss og ha det moro, men så traff vi tydeligvis med et bra produkt, sier Ole Petter Gjerustad til dittOslo.no.

Sammen med Henning Galtung, Andreas Hagen og Henning Nilsen fra Centra Høvik og Erik Hansen, Magnus Vestereng, Katarina Jamtoft og Jonas Enoksen fra Centra Colosseum, kan de smykke seg med tittelen Norges beste grillere.

Usikker på hva du skal ha til middag? Se mattips på dittOslo

Over 150 entusiastiske deltakere fordelt på 28 lag fra hele landet trosset lørdagens pøsende regnvær, og samlet seg på Grünerløkka i Oslo for å kjempe om NM-tittelen i grilling.

Etter mer enn fem timer i grillrøyk, hektisk konkurransepress og striregn, er deltakerne på laget sviddmat.no fra Oslo og Høvik jublende glade for å kunne kalle seg norgesmestre i grilling.

Rørt norgesmester

Deltakerne på laget er kolleger på Centra Høvik og Centra Colosseum, og dette er første gang de deltar i Grill-NM.

Det sprudlende laget nølte ikke med å sprette champagnen da seieren sikret. Nå venter tur til København, og deltakelse i det danske grillmesterskapet som arrangeres i Tivoli i slutten av juli.

Nå må vi trene til det danske mesterskapet. Det er et større press på oss nå og vi skal være enda mer seriøse foran det mesterskapet, sier Ole Petter Gjerustad

Lidenskaplige grillere

Dette er sjuende gang Grill-NM arrangeres, og arrangør Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt er, på tross av været, strålende fornøyd med årets arrangement.

– Vi ser at deltakerne er kreative og engasjerte. Det ligger mye lidenskap og mange timers planlegging blant grillingen vi ser her i dag, sier Teigen i en pressemelding.

La de små kokker grille

Samtidig som de 28 lagene konkurrerte om fagjuryens og folkets gunst, fikk den yngre delen av publikum anledning til å lære seg grilltriks fra erfarne kokker.

Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt og Kjøttbransjens Elitelag inviterte til Barnas Grillskole, og håper på den måten å spre entusiasme for matlaging blant yngre. Han har en klar oppfordring til foreldre.

– La barna få lage sin egen mat, eller involver dem oftere i matlagingen. Legg listen på et enkelt nivå. En god burger med ketsjup og salat kan smake fantastisk for en liten pjokk som har fått tilberede maten på egenhånd, mener Teigen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.