RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges beste klubb


Foran: Carl Peter Tønseth (Lyn Ski), Steinar Hagen (Gjerdrum IL), Ola Bjerke (Lyn Ski) og Stig Viken (Vinne Skilag). 
Bak: Hermod Bjørkestøl (leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund.) og Per Nymoen (avdelingsleder langrenn i Norges Skiforbund).
Foran: Carl Peter Tønseth (Lyn Ski), Steinar Hagen (Gjerdrum IL), Ola Bjerke (Lyn Ski) og Stig Viken (Vinne Skilag). Bak: Hermod Bjørkestøl (leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund.) og Per Nymoen (avdelingsleder langrenn i Norges Skiforbund). Foto: FOTO: PRIVAT
Lyn Ski kan kalle seg Norges beste klubb etter at de vant Klubb-NM. – Lyn har hatt en meget positiv utvikling, sier Per Nymoen.

KRINGSJÅ: Klubb-NM er et ”mesterskap” hvor skikretsene nominerer en eller flere klubber som deltakere i et Klubb-NM. I år nominerte Oslo Skikrets Lyn Ski som vant sammen med Gjerdrum IL (Akershus) og Vinne Skilag (N-Trøndelag).

– Det er hyggelig at andre ser den jobben vi gjør. Vi verdsetter denne prisen og det er stort å vinne en slik pris når vi vet hvor mange klubber som det er i Norge, sier Ola Bjerke i Lyn Ski.

Breddeklubben Lyn

Per Nymoen i Norges Skiforbund er imponert over arbeidet som legges ned i Lyn Ski.

– Utviklingen i klubben har vært svært positiv de siste årene. De har stor bredde og i tillegg har de gode junior og senior løpere. Dessuten er de flinke til å rekruttere trenere innad i egen klubb, sier Nymoen.

Rekrutterer barn

Lyn Ski merker at barn ønsker å gå på ski. I fjor var det 170 barn med på deres «Skileik», som er skitrening for barn i alderen sju og åtte år.

– I fjor hadde vi 170 med på vår skileik. For kommende sesong er interessen større enn noen sinne og vi er ikke overrasket om det blir over 200 med kommende sesong. Vår organisasjon er moblisert til å ta imot alle sammen. I tillegg skal vi ha «Miniskileik» som er for de som går siste året i barnehagen, sier Bjerke.

Han påpeker at bredden i klubben er viktig.

– I Lyn skal vi ha et godt miljø og satse på bredde. Samtidig skal vi satse på de voksne, sier Ola Bjerke.

Utdanner trenere

Et av kriteriene for at Lyn Ski kan kalle seg mestre, er at de er flinke til å utdanne unge trenere fra egen klubb.

– Når skiløpere gir seg som aktiv, så ønsker vi å ha de med videre på treningssiden. Derfor utdanner vi mange skiløpere til å bli trenere.

Ola Bjerke vil også takke alle som er med å gjøre Lyn Ski til den klubben de har blitt.

– Foreldrene til utøverne er utrolig flinke til å hjelpe til. Vi er avhengig av frivillighet og vi er stolte over engasjementet i klubben, avslutter Ola Bjerke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere