RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christina Sollie tok en overlegen seier i årets NM i sjømat.
Christina Sollie tok en overlegen seier i årets NM i sjømat. Foto: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Norges beste med sjømat

Det var knivskarp konkurranse da NM i sjømat ble arrangert på Rådhusplassen lørdag. Til slutt kunne Christina Sollie (33) ta imot den gjeve førstepremien.

RÅDHUSPLASSEN: – Dette var fantastisk! Jeg har jobbet meg sakte, men sikkert oppover pallen, og endelig stod jeg på toppen, sier norgesmesteren til dittOslo.no.

Sollie deltok i sitt tredje NM. I fjor endte hun på andreplass og året før på det laveste trinnet på seierspallen. 33-åringen jobber i fiskedisken på Ultra Bryn og forteller at hun har trent og pugget helt siden januar.

– Hvordan følte du det gikk underveis?

­– Jeg synes det gikk bra og følte egentlig at det er det beste jeg har fått til i et NM. Håndskjæringen er kanskje det jeg er sterkest på, så det kan være at det var der det ble avgjort, sier Olsen, som vant en overlegen seier mot et ellers ganske jevngodt felt.

Del på Facebook

Gikk for gull – fikk sølv

Konkurransen bestod av fire delkonkurranser. I den første fikk deltakerne utlevert en kasse med diverse sjømat som skulle artsbestemmes og kvalitetsvurderes i løpet av ti minutter. I del to fikk de håpefulle 40 minutter på seg til å håndskjære ulike typer fisk, der de seks dommerne skulle vurdere blant annet teknikk, utseende, svinn og hygiene.

Etter at del to var gjennomført, tok dittOslo.no en prat med ett av fire håp fra Oslo, Leiv Jørgen Bakkerud (23) fra Ica Linderud. Han var delvis fornøyd med innsatsen så langt.

– Jeg følte at første del gikk bra, og det er kanskje den delen jeg er best på også. I del to vet jeg at jeg gjorde et par småfeil, men jeg går selvfølgelig for gull, sa Bakkerud, som til slutt endte på en delt andreplass.

Laget fiskedisk

Etter 20 minutters pause gikk deltakerne løs på tredje del av konkurransen. Her var oppgaven å tilberede fem obligatoriske varianter av ferdige produkter og gjøre dem klare for salg. Utover dette kunne deltakerne lage flere produktvarianter hvis de ønsket

Siste del av norgesmesterskapet bestod i å presentere en fiskedisk med ulike utleverte produkter, samt noen av produktene de hadde tilberedt selv, overfor dommerne.

Men allerede etter de to første delene av konkurransen mente dommer Stian Gundersen (24) at det var deltakere som skilte seg ut – i positiv forstand. I fjor stakk han av med førsteplassen selv, da NM ble arrangert i Ålesund.

– Det er første gang mesterskapet arrangeres i Oslo, og det har vært en kjempesuksess, ikke minst på grunn av alle tilskuerne. Det betyr mye for bransjen å kunne ha et NM i sjømat her i Oslo, for vi trenger flere folk i bransjen, og da er det hyggelig at det kommer så mange og ser på, sier Gundersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere