RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges beste videobutikk, igjen?


BEST? Her jobber det 13 entusiaster, forteller Roar Skovli hos Bislet Video, som er nominert til landets beste i sin bransje. Foto: Anne Marie Huck
BEST? Her jobber det 13 entusiaster, forteller Roar Skovli hos Bislet Video, som er nominert til landets beste i sin bransje. Foto: Anne Marie Huck
For den som har Bislet video som fast stopp fredag kveld, kom nominasjonen som landets beste videosjappe ikke som noen overraskelse.

WALDEMAR THRANESGATE: Videofestivalen 2008 går av stabelen i Oslo 2 - 4. april. Siste kvelden hedres beste butikker, leverandører og produkter 2007. Blant de nominerte butikkene finner vi vår egen Bislet Video. Nær sagt som vanlig.

GJenganger

Bislett Video, DVD Galleriet i Bergen og Platekompaniet Oslo City nomineres gang på gang til beste videobutikk på den årlige Videofestivalen som finner sted i Oslo i april. Så også i år, leser vi på bransjenettstedet Farojournalen. Platekompaniet Oslo City er nominert igjen.

Det har ikke gått et år siden Videofestivalen opprettet prisen for beste kjøpefilmforhandler uten at Platekompaniets flaggskip på Oslo City er blitt nominert. De har gått hjem med prisen tre ganger tidligere. En annen gjenganger er Bislett Video, som har vært nominert syv ganger i klassen for leiefimhandler, og vunnet tre ganger tidligere.I fjor var forretningen også nominert i klassen for kjøpefilm.

Best i klassen

Det er veldig hyggelig å være med i kampen om å være best i sin bransje, sier Roar Skovli som har drevet Bislett Video siden 1984. Han mener viktigste forklaring på at hans forretning stadig hevder seg helt i norgestoppen er bredden i utvalget, og de ansatte.

Her jobber det 13 entusiaster. De som møter publikum er genuint interessert i film, og strekker seg så langt de kan for å hjelpe kunden. Spør de etter en film vi ikke har, så skal vi gjøre alt vi kan for å skaffe den, sier Skovli. Han forteller at han også driver to andre videoforretninger i Oslo, en på Manglerud og en på Torhov. Men understreker at det er Bislett Video som er eldst, og som har det absolutt bredeste utvalget.

Ingen andre utleieforretninger i Oslo har så stor plass å boltre seg på. På Bislett har vi 400 kvadratmeter fordelt på både utleiefilm og kjøpefilm. Det gir muligheter for stort utvalg. I desember solgte vi 1700 forskjellige titler. Hvor mange tusen leiefilmer vi fører har jeg ikke tall på, sier Skovli. Han ser på kundenes postnummer at de kommer fra hele byen. Selv om folk i nærområdet er klart viktigst mener han forretningen har et rennome over hele byen for å kunne levere også smal film av typen Gimle.

Økt konkurranse

Skovli sier han er bekymret over presset mot bransjen. Stadig flere laster ned film på nettet, kinoene blir digitale og viser ny film raskere. Likevel har Bislett Video hatt økt omsetning år for år. I det siste har salg av TV-serier i bokser, type Lost, Sopranos og Rome, blitt stadig viktigere, og fått mer plass i forretningen. Skovli brenner ikke av pengene sine på markedføring.

Viktigste tiltak for å gjøre forretningen kjent har vært å støtte lokale idrettslag. Det viktigste er å få kunden til å komme tilbake. Hvorvidt Bislett Video hanker inn sin fjerde bransjepris tør ikke Skovli spå noe om, han vet ikke hva han har å konkurrere mot. Men han mener forretningen har tatt noen nye steg også det siste året, og håper han fortsatt er i tet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere