Gå til sidens hovedinnhold

Norges første Wikipedia-mester

Av 250 innsendet bidrag var det ingen tvil. Kjetil Rees artikkel om Carl I. Hagen var en klar vinner av Norges aller første konkurranse om nordiske biografier på Wikipedia.

Fornebu: – Det blir utrolig spennende å lese det ferdige resultatet, så skal jeg sjekke om det står noe feil, sier Carl I. Hagen med et smil, og ser bort på den stolte vinneren.

Del på Facebook

Ble hedret på Fornebu

Lokalavisen er på Fornebu hvor Kjetil Ree blir hedret med førstepremie av administerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos. Norewgian sponset Wikipedias aller første artikelkonkurranse og Kjetil Ree fikk to billetter til valgfri destiansjon.

– Flyr dere til Istanbul? spør Ree og humrer i det han mottar den store billetten.

Konkurransen er et ledd i Wikimedias arbeid med å bli det største og mest fullstendige leksikonet i Norge.

– Og det er vikitg å være god på biografier, som er en del vi kan bli sterkere på, sier nestleder i Wikimedia Norge, Erlend Bjørtvedt.

Hagen eller Brundtland

Carl I. Hagen var et naturlig valg å skrive om for den politisk interesserte Frogergutten.

– Ja, det stod mellom Hagen eller Brundtland, og da jeg så at det stod så lite om Hagen på Wikipedia ville jeg gjøre noe med det, sier Ree som bruker mye tid med å skrive for Wikipedia.

– Hvordan har prosessen vært for deg?

– Jeg startet med å kjøpe to biografier av Hagen og en bok med generell fakta. Det er vikitg med godt bakgrunnsstoff, og ikke minst gode forberedelser, sier Ree, som gleder seg til å bruke billettene fra Norwegian til å reise på ferie i sommer.

En glemt Oslo-kunstner

En annen Oslobeboer som også ble premiert i artikkelkonkuransen er Jan Wilhelm Kavli fra Sagene som skrev om den noe ukjente Oslo-kunstneren Carl Frithjof Tiedemand-Johannessen.

– Jeg kjøpte et trykk av han for en tid tilbake, og ville finne ut mer om denne litt glemte kunstneren. Oppdaget da hvor lite det stod om han, og bestemte meg for å finne ut mer. Det ble mange sene kvelder på nasjonalbiblioteket, sier Kavil, som også mottok hjelp fra uventet hold.

– Jeg kom i kontakt med Johannsessens sønn som er bosatt i New York, og han var utrolig hjelpsom med både informasjon og ikke minst bilder, forteller Kavli.

Reklame

Husker du disse to idiotene?