RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges minste og skeiveste turlag?


PÅTUR: Marianne steker marinert entrecote, mens fra venstre Ida, Ingvill og Siri sikkert håper på en smakebit? Foto: Nina Didriksen
PÅTUR: Marianne steker marinert entrecote, mens fra venstre Ida, Ingvill og Siri sikkert håper på en smakebit? Foto: Nina Didriksen
Lesbisk turlag har bokstavelig talt holdt det gående i ti år, og feiret med blant annet jubileumstur. Men laget vil gjerne ha med flere på tur.

OSLO: Lørdag gikk turlaget jubileumstur.

– På samme dato som vår aller første tur, 18. januar 2004. Den gangen fra  Skar til Gørjahytta, denne lørdagen gikk turen fra Frognerseteren til Skjennungen, hvor vi lagde bål og koste oss ute, forteller en av initiativtakerne til turlaget, Nina Didriksen fra Vestre Aker.

Hun kan videre fortelle at turlaget er for kvinner som liker kvinner og friluftsliv.

– Viktig brikke

– Vi ser på turlaget som en viktig brikke i det lille, norske homomiljøet, særlig siden vi er et av få treffsteder som ikke handler om fest, sier Didriksen.

Lesbisk turlag har siden starten i overgangen 2003-2004 hatt ti-femten turer i året.

– I starten var det initiativtakerne som stilte med ideer og som turledere. Men nå har vi en liten gjeng av spreke damer som leder ulike turer. Vi går fottur, skitur, fugletur, fjelltur, sier Didriksen.

Inviterer

Hun inviterer gjerne flere til å bli med i turlaget.  

–Driften er dugnadsbasert: De som har lyst til å gå en spesiell tur kan foreslå det som en LT-tur, og stiller de som turleder blir også turen noe av! På turene dukker det opp alt fra to til over tyve friluftsinteresserte.

– Faktisk "dukket" det også opp en mann engang - det var veldig hyggelig det! Orrfuglleik og vårskitur i Vest-Jotunheimen er et par klassikere, det samme er måneskinnstur på ski, forteller Didriksen videre.

Mer informasjon om turlaget finnes på turlagets hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere