Gå til sidens hovedinnhold

Norges Miss World-kandidat var sengeliggende i ett år

For to år siden var Alexandra Marie Backstrøm så syk av psoriasis at hun var sengeliggende. Om to måneder skal nordstrandsjenta stå på scenen som Norges kandidat i Miss World 2013.

NORDSTRAND/INDONESIA: Det er ikke noe «krig og fred og sånn» over årets norske Miss World-kandidat. Alexandra Marie Backstrøm (25) har en imponerende cv til tross for sin unge alder.

LES OGSÅ: Denne eiendommen er til salgs for 34 millioner

Ved siden av å ha jobbet som modell i 11 år, i Norge og utlandet, har hun klart å gjennomføre studier i arkeologi og konservering, hun har lært seg flere språk og nå studerer hun journalistikk ved siden av å jobbe som journalist.

Men hun hadde aldri drømt at hun skulle konkurrere om å bli verdens vakreste.

– Det er et kjempekompliment, jeg kan ikke si noe annet, sier Alexandra som ble plukket ut etter en lukket casting.

Men selv for en modellveteran kan langbeinte skjønnheter fra Venezuela og Brasil virke skremmende.

– Jeg ble venner med Miss Sverige her om dagen, hun er bare 18! ler Alexandra og legger til:

– Jeg blir sjelden nervøs, og spørsmålene fra dommerne er det er jeg er minst nervøs for. Men det er visst rundt 100 millioner TV-seere, så det er greit å holde seg på beina.

En tung periode

For Alexandra er oppdraget også en personlig seier. For to år siden var det helt utenkelig. Hun ble plutselig veldig syk. Etter å ha jobbet som modell, blant annet for Stella McCartney i London, fikk hun seg en voldsom knekk. Det ble slutt med barndomskjæresten.

– Han hadde vært alt for meg. Og i stedet for å ta det med ro, var jeg på farten hele tiden. Så ble jeg syk, forteller Alexandra.

Hun fikk psoriasis over hele kroppen.

– Jeg så ut som jeg hadde brannskader over hele meg, i et år lå jeg mest i sengen. Det var så smertefullt, forteller hun.

Enda to år gikk før Alexandra kom seg til hektene.

– Jeg følte meg som et monster. Det er så høye krav til jenter i dag og det begynner tidlig. Jeg er glad for at Miss World handler om mer enn det ytre. Det legges stor vekt på egenskaper som godhet, respekt og at man bruker sine evner på best mulig måte, sier hun.

LES OGSÅ: Full fres på Norway Cups åpningsshow

Nyforelsket og lykkelig

Nå smiler livet igjen til den hjemmekjære familiejenta. Studiene er spennende, hun er nyforelsket i en fotballspiller og 3. september drar hun til Indonesia for å forberede seg til den internasjonale finalen som arrangeres i Jakarta den 28. september.

Jenter fra 134 land deltar.

Finalen følges av flere hundre millioner TV-seere verden over.

– Det hadde selvfølgelig vært topp å vinne, Norge har aldri vunnet Miss World før. Men det blir uansett et eventyr, sier Alexandra Marie Backstrøm.


LES OGSÅ:

Strandtur kan bli en dyr fornøyelse

Rekordlite nedbør i juli

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet