Norges nye pophåp debuterer

Anne Lena Hägglund er klar med sin debutskive “Bird Cherry Grove”

Anne Lena Hägglund er klar med sin debutskive “Bird Cherry Grove”

Ett år etter at NRK Lydverket omtalte henne som “Norges nye pophåp”, er nå Anne Lene med orkester klar med vinterens debutalbum. – Det er spennende å debutere, sier hun til Østkantavisa.

SENTRUM: Torsdag 14.januar slipper Anne Lena Hägglund albumet “Bird Cherry Grove” på Internasjonalens halvrunde scene.

Artisten presenterer her sangene fra hennes debutalbum og hun lover også noen smakebiter for hennes oppfølgingsalbum. Hun forteller Østkantavisa at det er veldig spesielt å gi ut egen plate for første gang.

- Det er faktisk veldig spennende, men samtidig rart. Plata har vært ferdig siden august og ventetiden har vært lang. Det er vanskelig å debutere, men gøy, forteller en glad Anne Lena til Østkantavisa.

Det var etter Bylarm i fjor at hun fant ut at hun måtte enten satse eller la være.

- Jeg måtte gjøre noe og derfor gikk jeg i studio. Nå leser jeg anmeldelser av platen min og føler jeg må stålsette meg hver eneste gang. Veldig uvant følelse, ler hun.

Anne Lena kommer opprinnelig fra Trondheim, men har bosatt seg i Gamlebyen.

- Det er helt fantastisk her. Jeg stortrives i bydelen. Dessuten er Oslo helt fantastisk for artister. I Trondheim for eksempel har ikke de i nærheten av samme muligheter som man har her i Oslo. Her er det tilrettelagt mye mer, avslutter hun.


På den nye plata finner man sterke, visuelle låter, som tar deg med tilbake i tid, litt inn i deg selv, så ut igjen og litt til siden. Til et tivoli itonesatt av lirekasser, kassetspillere, skranglete trommer, sigøynerkor, dramatiske fioliner, lekne treblåsere og skjøre melodier.

Møt opp på Internasjonelen torsdag 14.januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.