RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Norges ærligste» er en kvinne i 20-årene


Stasjonssjef Gro Smedsrud, etterforskningsleder Trond Vennatrø og de 24.000 euroene som ble funnet på Ekebergbanen. FOTO: Øystein Dahl Johansen
Stasjonssjef Gro Smedsrud, etterforskningsleder Trond Vennatrø og de 24.000 euroene som ble funnet på Ekebergbanen. FOTO: Øystein Dahl Johansen
Kvinnen i 20-årene tenkte aldri på å ta pengene selv. Men halvparten av våre lesere ville gjort nettopp det.

EKEBERGBANEN: Kvinnen satt på trikken på vei hjem da hun merket at mannen hun satt ved siden av mistet en konvolutt idet han gikk av trikken.

– Jeg satt ved siden av denne mannen helt fremst i trikken. Like etter han hadde gått av trikken så jeg konvolutten ligge på gulvet. Da jeg reiste meg for å ta opp konvolutten så jeg at noen penger hadde falt ut. Jeg samlet sammen pengene og la dem i konvolutten, har kvinnen i 20-årene fortalt til VG Nett.

Etter starten på «Euromysteriet» lagde vi en uformell spørreundersøkelse her på noblad.no. Spørsmålet er som følger: Ville du levert de 24.000 euroene, eller beholdt dem selv?

140 har foreløpig stemt, og leserne våre er delt på midten i sine oppfatninger: 51 prosent ville levert inn pengene, mens 49 prosent ville beholdt dem selv.

Oslo-politiet opplyste tirsdag at de hadde funnet personen som leverte inn 24.000 euro (rundt 205.000 kroner) hun fant på trikken.

Finneren er en kvinne bosatt i Oslo. Mer får vi ikke vite. Hun kan nå innkassere en finnerlønn på 20.000 kroner.

Dersom politiet fortsatt ikke klarer å finne den rettmessige eieren av pengene, kan Oslo-kvinnen bli enda rikere, skriver VG Nett. Ifølge hittegodsloven har finneren krav på en tredjedel av beløpet, mens to tredjedeler vil tilfalle statskassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere