RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges skarpeste sjakkhjerner


Disse gutta fra Nordberg ungdomsskole vant nylig skolemesterskapet i sjakk. Fra venstre: Bendik Berntsen Øybø, Odd Martin Guttulsrud, Tor Botheim og Ådne Tverrfjell Madsen.
Disse gutta fra Nordberg ungdomsskole vant nylig skolemesterskapet i sjakk. Fra venstre: Bendik Berntsen Øybø, Odd Martin Guttulsrud, Tor Botheim og Ådne Tverrfjell Madsen.
Odd Martin Guttulsrud, Tor Botheim, Bendik Berntsen Øybø og Ådne Tverrfjell Madsen danner det som er landets beste sjakkskole.

NORDBERG: Sjakkgutta fra Nordberg ungdomsskole var i en egen klasse i skolemesterskapet i Alta nylig. Ikke bare vant Nordberg den prestisjetunge tittelen som beste skolelag, men hver og en av skolens utøvere var i tillegg også best på sitt nivå.

- Det gikk helt etter planen, men det var selvsagt morsomt å bli norgesmestere, smiler Odd Martin, Tor, Bendik og Ådne.

Fortjent gull

Til vanlig går de fire sjakktalentene på forskjellige trinn på Nordberg. Tor og Ådne går i 8. klasse, mens Odd Martin og Bendik går i henholdvis 9.- og 10. klasse. I sjakksammenheng danner imidlertid de fire et meget slagkraftig lag.

- Det var fire lag i vår gruppe og vi slo alle greit, smiler gullvinnerne.

Spillerne skryter av hverandres ferdigheter.

- Turneringen er satt opp slik at man spiller på fire bord etter hvilket nivå spillerne er på, slik at den som er rangert som nummer én på vårt lag møter nummer én på motstanderlaget. Det var morsomt alle på laget var best på sitt bord, sier Odd Martin, Tor, Bendik og Ådne.

Nordisk neste

Kvartetten ser nå frem til videre utfordringer med sjakkbrettet ved sin side, og neste test blir det nordiske mesterskapet - som i år skal foregå i Sverige.

- Svenskene har også normalt vært best i slike turneringer, men vi håper å vinne der også, sier gutta.

De forteller at det fortsatt går an å forbedre seg mye i sjakk, selv om naturlig nok mye avhenger av talentet du har fra ung alder.

- Jeg leser bøker og ser mye sjakk på DVD, forteller Odd Martin.

Spilte i Spania

Av kvartetten er det han og Tor som spiller mest sjakk nå om dagen. Bendik og Ådne har trappet noe ned på spillingen, men er fortsatt med når det er gullmedaljer å kjempe om.

Etter skolemesterskapet var det ingen tid til å hvile på laurbærene for Odd Martin. Den siste tiden har han også spilt en internasjonal turnering i Benidorm.

- Jeg har spilt i utlandet mange ganger. I simultansjakk (spiller mot mange spillere, red.anm.) har jeg klart å slå en russisk stormester, forteller Nordberg-gutten.

Det er ingen tvil om at sjakkfremtiden er lys på Nordberg. Det får kanskje konkurrentene merke i nordisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere