*Nettavisen* Nyheter.

Norgesmester på trompet

NORGESMESTER: Malene Fosli Flataker ble i helgen NM-mester i yngste soloklasse for blåseinstrumenter og slagverk. Her bilde fra hun var solist med Norsk Blåseensemble i Halden, høsten 2010 på Unge Talenter-konsert. Foto: Privat

Lørdag vant trompetist Malene Bettina Fosli Flataker (16) solist NM-finalen for blåseinstrumenter og slagverk.

KORSVOLL: – Klart det var veldig gøy å vinne. Man får jo en bekreftelse på at man har noe å komme med, sier den unge og talentfulle trompetisten fra Korsvoll.

Imponerte virkelig

”Malene Bettina Fosli Flataker imponerte virkelig dommerne med sin fremførelse av Fantasie Caprice av Gabriel Parès…Hun spilte seg til hele 98 (ref. journ. anm. av 100 mulige) poeng under konkurransen lørdag.” står det blant annet på Norges Musikk Korps forbunds hjemmeside.

Malene, som ellers er tilknyttet BarrattDue Musikkinstitutt i instituttets ”Unge Talent-program”, konkurrerte i den yngste klassen for slagverk og blåseinstrumenter - for solister. Mange bidrag fra hele landet var sendt inn til konkurransen i forkant – på CD. De aller beste var plukket ut til finalen denne helgen .

Nervepirrende

– Det var skikkelig nervepirrende å stå igjen blant de tre siste navnene som skulle leses opp – helt til slutt i finalen, og jeg ble selvsagt utrolig glad da jeg vant! Dette var absolutt ikke noe jeg forventet – det var så veldig mange gode med, forteller Malene som nå går første året på musikklinjen på Foss videregående skole – på musikklinjen.

Malene har også blant annet en tredjeplass i samme soloklasse fra NM i fjor.

Og den unge trompetisten har har fremtidsplanene klare.

– Å spille er utrolig gøy, så det har jeg tenkt til å jobbe med på heltid etter hvert!

Øver hver dag

Korsvolljenta begynte å spille trompet i tredje klasse, og startet blåsekarrieren i Korsvoll Skolekorps. Malene har opptrådt flere steder gjennom årene - hun spiller også med Oslofjord Brass Band.

Malene forteller at hun øver hver dag – gjerne flere timer om dagen. Og innemellom blir det også ”familiekonserter” – for også storesøster Aurora (18) spiller trompet.

I tidligere år har den kjente trompetisten Tine Thing Helseth også vunnet samme NM for blåseinstrumenter og slagverk.

Mer om mesterskapet her
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.