Norgesmesterne fra Kongshavn imponerte ordføreren

VINNERLAGET OG ORDFØREREN: (Fra venstre) Kristin Andrea Sjøstedt, Oskar Dønnum, Fabian Stang, Helene Krogh, Rubesh Thirumeny og Kristoffer Renaas.

VINNERLAGET OG ORDFØREREN: (Fra venstre) Kristin Andrea Sjøstedt, Oskar Dønnum, Fabian Stang, Helene Krogh, Rubesh Thirumeny og Kristoffer Renaas. Foto: Foto: Privat

Ordfører Fabian Stang tok turen til Kongshavn vgs. forrige uke for å hedre de ferske norgesmesterne i gründercamp.

KONGSHAVN: Det var den 5. februar at Oslo-laget fra Kongshavn vgs. gikk helt til topps i NM i gründercamp i Trondheim som det første Oslo-laget noensinne. Konkurransen er i regi av Ungt Entreprenørskap Norge.

LES OGSÅ: Kongshavnrevyen 2014

I etterkant av seieren har vinnerlaget blitt hedret og feiret på alle slags vis. Gratulasjoner fra statsminister, skolebyråd og skolesjef viser at seieren har blitt lagt merke til.

– Dette er veldig gøy, både for elevene og for skolen, sier lærer Claus Dahm og legger til:

– Dette har virkelig satt Kongshavn på kartet.

Torsdag var det ordfører Fabian Stang som ønsket å gratulere de fem vinnerne personlig.

Et nyttig fag

Ordføreren var imponert av elevene som holdt en presentasjon av ideen som ga dem NM-tittelen.

Stang fortalte at han ofte savnet mening og praktisk anvendelse av det han lærte på skolen. Han mente at entreprenørskapsfaget tydeliggjør arbeidsmetoder som er praktiske og som kan anvendes i det virkelig liv.

Ordføreren har selv vokst opp i en familie hvor entreprenørskap sto sentralt. Hans far, Thomas Stang, startet produksjon av potetgull på Maarud gård som den første i landet i 1936. I 1972 var han også tidlig ute da han begynte å selge vann på flaske, i dag kjenner vi vannet som Imsdal. Faren hadde også en rekke andre patenter.

LES OGSÅ: Campus Ringnes på Kongshavn

Entreprenørånden i arv

Entreprenørskapsånden fra faren har gått i arv til ordføreren. Han sysler mye med innovasjon og entreprenørskap, og fortale blant annet om en idé om en ny type kraftmaster.

Fabian Stang ivrer også for innovative energiløsninger i kommunen og gleder seg spesielt over å se at den oppvoksende generasjon har innovative løsninger på morgendagens utfordringer, som her representert ved Kongshavn-elevene.

LES OGSÅ:

Rektor med Oslos vakreste utsikt

Revypremière i ekte Hollywood-stil

Første dag på splitter ny skole

Politikontroll hver dag ved Kongshavn videregående

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.