RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norgesmesterne fra Kongshavn imponerte ordføreren


VINNERLAGET OG ORDFØREREN: (Fra venstre) Kristin Andrea Sjøstedt, Oskar Dønnum, Fabian Stang, Helene Krogh, Rubesh Thirumeny og Kristoffer Renaas.
VINNERLAGET OG ORDFØREREN: (Fra venstre) Kristin Andrea Sjøstedt, Oskar Dønnum, Fabian Stang, Helene Krogh, Rubesh Thirumeny og Kristoffer Renaas. Foto: Foto: Privat
Ordfører Fabian Stang tok turen til Kongshavn vgs. forrige uke for å hedre de ferske norgesmesterne i gründercamp.

KONGSHAVN: Det var den 5. februar at Oslo-laget fra Kongshavn vgs. gikk helt til topps i NM i gründercamp i Trondheim som det første Oslo-laget noensinne. Konkurransen er i regi av Ungt Entreprenørskap Norge.

LES OGSÅ: Kongshavnrevyen 2014

I etterkant av seieren har vinnerlaget blitt hedret og feiret på alle slags vis. Gratulasjoner fra statsminister, skolebyråd og skolesjef viser at seieren har blitt lagt merke til.

– Dette er veldig gøy, både for elevene og for skolen, sier lærer Claus Dahm og legger til:

– Dette har virkelig satt Kongshavn på kartet.

Torsdag var det ordfører Fabian Stang som ønsket å gratulere de fem vinnerne personlig.

Et nyttig fag

Ordføreren var imponert av elevene som holdt en presentasjon av ideen som ga dem NM-tittelen.

Stang fortalte at han ofte savnet mening og praktisk anvendelse av det han lærte på skolen. Han mente at entreprenørskapsfaget tydeliggjør arbeidsmetoder som er praktiske og som kan anvendes i det virkelig liv.

Ordføreren har selv vokst opp i en familie hvor entreprenørskap sto sentralt. Hans far, Thomas Stang, startet produksjon av potetgull på Maarud gård som den første i landet i 1936. I 1972 var han også tidlig ute da han begynte å selge vann på flaske, i dag kjenner vi vannet som Imsdal. Faren hadde også en rekke andre patenter.

LES OGSÅ: Campus Ringnes på Kongshavn

Entreprenørånden i arv

Entreprenørskapsånden fra faren har gått i arv til ordføreren. Han sysler mye med innovasjon og entreprenørskap, og fortale blant annet om en idé om en ny type kraftmaster.

Fabian Stang ivrer også for innovative energiløsninger i kommunen og gleder seg spesielt over å se at den oppvoksende generasjon har innovative løsninger på morgendagens utfordringer, som her representert ved Kongshavn-elevene.

LES OGSÅ:

Rektor med Oslos vakreste utsikt

Revypremière i ekte Hollywood-stil

Første dag på splitter ny skole

Politikontroll hver dag ved Kongshavn videregående

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere