RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk-pakistanere samler inn penger


Dj‘en Jee Nadeem I Ullah fra Holmlia tok initiativet til innsamlingen som fant sted i helgen.
Dj‘en Jee Nadeem I Ullah fra Holmlia tok initiativet til innsamlingen som fant sted i helgen. Foto: Foto: Privat
Dj‘en Jee Nadeem I. Ullah fra Holmlia tok initiativ til en kronerulling til flomofre i Pakistan. Det ga uttelling.

HOLMLIA: – Jeg startet med å snakke med Røde Kors for å få til en innsamling. Vi ble enige, og i helgen samlet det norsk-pakistanske miljøet i Oslo inn nesten 400.000 kroner, forteller en stolt Jee Nadeem I. Ullah.

Han sto selv og samlet inn penger i sentrum. Men det var folk over hele byen, også på Holmlia.

– Vi har planer om å arrangere konserter og arrangementer fremover også til inntekt for flomofrene, sier han.


– Dette er kun en start, det trengs mange innsamlinger fra hele verden i lang tid fremover for at Pakistan skal få vann under hodet, sier han.

Røde Kors gir

Oslo Røde Kors har bevilget 500.000 kroner fra sitt katastrofefond til flomarbeidet i Pakistan og oppfordrer nå næringslivet og enkeltpersoner til også å gi.

– Vi sparker nå ballen videre til bedrifter og innbyggere i Oslo, sier Trond Johannesen, styreleder for Oslo Røde Kors.

Oslo Røde Kors vil de nærmeste ukene jobbe hardt for å få med flere på denne kronerullingen.

– De humanitære behovene er enorme. Vi hører nå om mennesker som dør av utmattelse og mangel på mat og vann. Nå ber jeg om at vi alle støtter opp om behovet for mer hjelp. Dette for å kunne hjelpe over 900.000 mennesker i tiden fremover med nødly, medisinsk hjelp, rent vann og bedre sanitære forhold, sier Johannesen.

Stor giverglede

Oslo Røde Kors berømmer det norsk-pakistanske miljøet i Oslo for initiativet til den store bøsseinnsamlingen i samarbeid med Oslo Røde Kors på fredag. Nesten 150 personer stilte opp og viste at mange har et stort ønske om å hjelpe.

– Fram til nå har bøssebærere i Oslo samlet inn nesten en halv million kroner, og på landsbasis har Røde Kors fått inn over syv millioner.

Imponert over innsatsen

– Mobiliseringen har vært imponerende, både fra det norsk-pakistanske miljøet og fra frivillige i Røde Kors, forteller Mona Henriksen, leder for rekruttering og kommunikasjon i Oslo Røde Kors.

– Men behovet for hjelp er fortsatt stort, over 20 millioner er rammet av flommen som er en av tidenes mest omfattende flomkatastrofer. Med støtte fra næringslivet får vi hjulpet enda flere, avslutter Henriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere