RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk poesi på plate


Ekteparet Gisle Erlien og Randi Kveine fra Nydalen er ute med ny plate der de tar for seg norsk poesi. Her er de avbildet under prøvene til østkantkabareten «Jaggu har vi stil» på Sagene festivitetshus for et par år siden.
Ekteparet Gisle Erlien og Randi Kveine fra Nydalen er ute med ny plate der de tar for seg norsk poesi. Her er de avbildet under prøvene til østkantkabareten «Jaggu har vi stil» på Sagene festivitetshus for et par år siden. Foto: Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Nydalen-ekteparet Randi Kveine og Gisle Erlien tar med tekster fra norske diktere på sin nye plate «Fiolette morgentimer».

NYDALEN: – Det er bare en myte at poesi er kjedelig eller vanskelig tilgjengelig, sier de to artistene fra Nydalen.

De er likevel bekymret for at poesien i mindre grad får den plassen den fortjener i det offentlige rom.

Wildenvey og Hagerup

Med dette som bakteppe har de funnet frem 13 tekster fra berømte norske diktere når de nå slipper plata «Fiolette morgentimer.»

Den inneholder både kjente dikt som Herman Wildenveys «Fergemann tid», Inger Hagerups «Å disse fiolette morgentimer» og Henrik Ibsens «Svanen». Men også mindre kjente, som «Høstvise» av Einar Skjæraasen og «Ordet og bølgen» av André Bjerke.

Det musikalske uttrykket spenner vidt; fra tradisjonell viseform, via mer popinsiprerte arrangement, over til filmmusikkens klangverden, latininspirerte rytmer og tung rock. Morten Christian Groth står for de nye melodiene.

– Et nytt uttrykk kan gi verdifull relevans til poesien, og dermed skape interesse blant yngre og flerkulturelle målgrupper. Språket er rikt, og må kjæles med for å holdes i live, sier artistekteparet.

Rybak og Molvær

Kveine og Erlien er drevne artister, med mange års erfaring i alt fra små lokale opptredener til Det Norske Teatret og TV- og radioopptredener.

Deres forrige CD, «Edwalls anrop,» høstet gode kritikker. Denne gangen samarbeider de med en gruppe unge musikere anført av arrangør, produsent og gitarist Svein Erik Hvidsten.

Musikerne har tidligere spilt med blant andre Alexander Rybak, Mari Boine, Nils Petter Molvær og i orkestret på Tolvskillingsoperaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere