RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Svensk søndag på Voksenåsen

Små og store hadde møtt opp for å nyte en dag ute da norsk-svensk forening inviterte til familiesøndag på Voksenåsen.

Voksenkollen: For tredje år på rad arrangerte foreningen familiesøndag med mange aktiviteter for barna.
- Dagen er spesielt for barna, slik at mor og far kan slappe av. Jeg tror mange koste seg både inne og ute, forteller Kerstin Rådetorp, leder for foreningen.

Svenske tradisjoner


Det var mange aktiviteter, og alt ble instruert av lekeleder Reidun Løvstuen. Hun aktiviserte barna gjennom akekonkurranser, harejakt og en snømannskonkurranse, der to lag kjempet om å lage den beste norske eller svenske snømannen.
Familiesøndagen blir avholdt på vårparten en gang i året, men foreningen har forskjellige arrangementer fire ganger i året.
- Siden foreningen i år feirer 60 år, er det spesielt spennende. Vi har mange svenske tradisjoner å ta vare på, sier Rådetorp.

- Gøy med snø

- Jeg har hatt det veldig gøy i dag. Jeg har akt, lagd snømann og vært med på harejakten, sier en fornøyd Tale Kvikstad Brunland (5 ½).
- Jeg synes det er så gøy når det er mye snø, så før jeg kom hit i dag lagde jeg en stor snøborg hjemme i hagen, sier Tale mens hun former siste del av den svenske snøkvinnen hun har vært med på å lage.
En annen som også storkoste seg ute, var William Røgeberg (3)
- Jeg har akt i hele dag, det er kjempegøy, smiler han.
Etter et par timer ute, gikk barna inn for å drikke sjokolade med krem, og høre Hanne Dahle lese Emil i Lønneberget av Astrid Lindgren. Og som en avslutning på dagen ble det servert gryterett til de voksne, og pølser til barna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere