RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk-svensk sommerfest

I morgen, lørdag, blir det svensk jubileumsfest på Voksenåsen. Alle og enhver inviteres.

VOKSENÅSEN: Det blir underholdning med artister som Alexander Rybak, Tomas von Brömssen, Hot Club de Norvège med flere, samt smaksprøver fra Vest-Sverige og konkurranser med fine premier.

Anledningen er 50-årsjubileet for Voksenåsen, som ble gitt som nasjonalgave fra Norge til Sverige i 1960 samt feiringen av ”GO-samarbeidet” mellom Oslo, Akershus, Østfold, Göteborg og Västra Götaland, som i morgen fyller 15 år.

Samtidig markeres det at Sveriges offisielle organ for turisme og reiseopplevelser, VisitSweden, gjenåpner kontor i Oslo.

Arrangører er Voksenåsen, VisitSweden og GöteborgOslo-samarbeidet (GO).

– Denne norsk-svenske sommerfesten gir Oslos befolkning en smakebit av Sverige gjennom blant annet svensk mat og kultur. Det er en glede å kunne invitere alle til kostnadsfri underholdning, mat og drikke, med gode svenske opplevelser , sier Thomas Johansson, daglig leder for VisitSwedens satsing i Norge.

"Et svensk eventyr"

Sommerfestens program inkluderer musikkopptredener fra Alexander Rybak, jazzkvartetten Hot Club de Norvège, rockebandet ”While You Slept” samt den ikke ukjente svenske skuespilleren og musikanten Tomas von Brömssen som stiller med bandet Majornas 3dje Rote.

- Voksenåsen er stedet der svenske og norske interesser møtes. Under åpningen i 1960 sa Einar Gerhardsen til Tage Erlander; ”Vi vil gi dere det beste vi har – et stykke av Nordmarka. Her skal svensker og nordmenn møtes for å drøfte felles utfordringer”. Gjennom 50 år har Voksenåsen lagt vekt på å leve opp til nettopp dette. Det skal vi fortsette med, sier Karl Einar Ellingsen, som er administrerende direktør ved Voksenåsens Kultur og Konferansehotell.

Promoterer Sverige

Det hele begynner kl. 13 på lørdag og varer hele ettermiddagen. Det blir servert smaksprøver og selges grillmat utendørs, mens artistene står for underholdningen fra utendørsscenen på Voksenåsen.

– Vi inviterer til sommerfest for å feire et langt og godt samarbeid mellom nordmenn og svensker. Derfor håper vi at flest mulig fra Oslo og omegn tar turen til Voksenåsen på lørdag for å oppleve ekte svensk kultur. Og hvem vet? Kanskje du oppdager et nytt og spennende reisemål, sier Johansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere