Norske kickboksere sparret mot finske stjerner

TRENINGSSAMLING: De norske kickbokserne fikk besøk fra Finland i Bjølsenhallen.

TRENINGSSAMLING: De norske kickbokserne fikk besøk fra Finland i Bjølsenhallen. Foto: Foto: Marielle Kongsvold

– Det er lenge siden jeg har vært så sliten etter en trening, sier norgesmester Marielle Kongsgvold.

BJØLSEN: Finlands beste kickboksere var i helgen på treningssamling på Bjølsen sammen med det norske landslaget for å utveksle erfaringer.

Det var veldig inspirerende og lærerikt å trene sammen med såpass gode kickboksere, sier Marielle Kongsgvold.

Les også: Flere medaljer enn medlemmer

Lærerikt

Fredag var det individuell trening hvor både den finske og norske treneren instruerte kickbokserne. Lørdag var det oppsatte kamper hvor kickbokserne fikk måle ferdigheter mot hverandre.

– Vi ønsker å lære av hverandre og utveklse erfaringer. De finske kickbokserne trener på en annen måte enn oss og har en litt annerledes stil. Jeg synes det var lærerikt å trene sammen med såpass erfarne utøvere, sier Kongsvold.

Det norske landslaget i kickboksing imponerte i verdensmesterskapet i Tyrkia med fire gull. Det har ikke gått upåaktet hen blandt konkurentene i utlandet.

– Vi har et ønske om å hele tiden bli bedre i det vi driver med, og kickboksing er en veldig teknisk idrett hvor det alltid finnes forbedringspotensial. Finnene var veldig gode rent bokseteknisk og her har vi norske noe å lære. Vi har et stort fokus på lengre angrep med doble og triple angrep, det er kanskje noe finnene kan bli bedre på, sier Kongsvold.

Les også: Thea sikret VM-gull i kickboksing i Tyrkia

I verdenstoppen

Det var landslagstrener Daimi Akin som inviterte de finske kickbokserne til Norge. Etter å ha ledet Norge til gode resultater i mange år har han fått et godt rykte i det internasjonale kickboksing-miljøet.

Les også: Daimi Akin nominert til årets trener

– De finske trenerne har sett resultatene som de norske utøverne har vist de siste årene når Daimi Akin har vært trener, og har lyst til å lære av ham. Vi er for øyeblikket rangert som nest beste nasjon i verden og det er noe som blir lagt merke til, sier Kongsvold.

Marielle Kongsvold deltar i klassen -56 fullkontakt og har kvartfinaler fra VM og EM å vise til så langt i karrieren. Hun har også vunnet NM i junior og seniorklassen.

– Dette var en positiv opplevelse som jeg tar med videre. De siste to årene har jeg utviklet meg voldsomt og jeg satser på å ha samme læringskurve fremover. Da blir jeg vanskelig å stoppe i EM hvor jeg har ambisjoner om å ta medalje, sier Kongsvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag