RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NY OPPLEVELSE: Det var første gang på whiskysmaking for de to St. Hanshaugen beboerene, Susanne Pettersen og Maria Torgussen.
FOTO: Anita Bakk Henriksen
NY OPPLEVELSE: Det var første gang på whiskysmaking for de to St. Hanshaugen beboerene, Susanne Pettersen og Maria Torgussen. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Norske kvinner digger whisky

De som tror at whisky fremdeles kun er for mannfolk, tar skammelig feil.

OSLO: Whisky har alltid blitt assosiert med menn. Man tenker store, dyre skinnsofaer, og tjukke rike menn med sigar og wiskyglasset i hånden. Slik er det ikke lenger, og Lokalavisen tok turen til fasjonable Grand Hotel for å bli bedre kjent med den populære drikken.

Ikke snurr og lukt

– Dere skal ikke snurre på glasset når dere lukter på whisky, da blir de opprinnelige luktene overskygget av alkoholen som stiger, forteller en av Norges beste sommelier og vinspaltist, Merete Bø til alle oss som sitter og snurrer for harde livet.

Hun er en whisky-elsker av de sjeldne og opplever mang en gang blikk fra fremmede når hun bestiller en single malt i baren. Hun er glad for å se at tidene forandrer seg og at det nå blir mer og mer vanlig for kvinner å drikke whisky. I dag skal vi få smake på Ballantines, Johnnie Walkers Red Label, og den mest kjente av dem alle, nemlig Jameson.

Gode whisky-drinker

I en undersøkelse gjennomført av InFact for Ballantine's oppgir så mange som 50 prosent i aldersgruppen 18- 24 år at de drikker whisky . Et annet interessant funn er at den tradisjonelt maskuline drikken vinner terreng blant flere kvinner: Én av fem kvinner svarer at de drikker whisky.

– Problemet er ikke at whisky er en drikk som ikke kvinner liker, men heller det at kvinner sjelden blir introdusert for drikken. De skal kun drikke feminine drinker som for eksempel cosmopolitan eller apple martini, sier hun.

Konfransier for arrangementet var Tv - Norge reporter Eva- Charlotte Stenset. For også henne ble dette en ny opplevelse.

– Selv har jeg aldri drukket noe særlig whisky, men jeg er glad i irish coffee som ofte blir laget på whisky-typen Jameson. Ellers er jeg nok en typisk vin-kvinne, men under dette arrangementet må jeg si at jeg ble overrasket over hvor mange gode friske drinker man kan lage med whisky. Jeg falt for en som ble kalt bestemors have, med blåbær og bringebær, sier hun.

Nytt lys

Lokalavisens utsendte møtte også to blide jenter fra St. Hanshaugen, som hadde sin første opplevelse med whisky.

– Dette var veldig spennende. Det å få whisky presentert på denne måten var så gøy. Nå vil jeg faktisk bestille mer drinker med whisky, sier Maria Torgussen.

Selv om hun synes det var nesten overveldene med de flotte og kultiverte omgivelsene på Grand, var Torgussen svært fornøyd med opplegget.

– De var flinke til å forklare slik at selv en nybegynner som meg forstod hva de snakket om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere