Gå til sidens hovedinnhold

Norske R.O.O.M. fortsetter

Begjært konkurs i Sverige.

VINDEREN/SKØYEN: Møbelkjeden R.O.O.M. fortsetter driften i Norge som før, selv om den svenske delen av kjeden ble begjært konkurs i forrige uke.

Det betyr at R.O.O.M. på Vinderen og Hilmers Hus på Thune på Skøyen fortsetter som før. Før helgen fikk Akersposten bekreftet av R.O.O.M. på Vinderen at de norske butikkene ikke blir berørt av konkursbehandlingen i Sverige.

R.O.O.M. ble i fjor kjøpt av investoren Stian Berg. Selskapet har inngått i hans lille svensk-norske møbelimperium. Det omfattet også norske Hilmers Hus A/S.

Vil ha penger

Tirsdag ble selskapet begjært konkurs av Berg. Den siste tiden har selskapet i Sverige pådratt seg flere betalingsanmerkninger. Fordringshaverne flokker seg nå sammen for å få sine penger. Blant de store kreditorene er forsikringsselskapet SEB Trygg Liv med et krav på over én million svenske kroner, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Skulle fusjoneres

R.O.O.M. er en forkortelse for Reflections Of Open Minds. Selskapet ble grunnlagt i 1998 av Hans Axelsson og Klas Litzén. Forretningene gikk bra og søsterbutikker ble åpnet i Oslo, Gøteborg og Købehavn.

I fjor høst ble R.O.O.M. solgt til investoren Stian Bergs selskap Stian Berg Holding A/S. Planen var blant annet at R.O.O.M. skulle fusjonere med Bergs møbelselskap Hilmers Hus A/S.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene