RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norway Cup ble hedret under Idrettsgallaen


HEDRET: Norway Cup ble tildelt «Hedersprisen» under Idrettsgallaen på Hamar lørdag. Her viser Norway-cup general Frode Kyvåg, Rigmor «Bestemor Norway Cup» Andersen og tidligere leder av Norway Cup-styret Bjørn Tore Lie frem prisen.
HEDRET: Norway Cup ble tildelt «Hedersprisen» under Idrettsgallaen på Hamar lørdag. Her viser Norway-cup general Frode Kyvåg, Rigmor «Bestemor Norway Cup» Andersen og tidligere leder av Norway Cup-styret Bjørn Tore Lie frem prisen. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK
Norway Cup ble lørdag tildelt den prestisjetunge «Hedersprisen» under Idrettsgallaen på Hamar. Og de ble tatt fullstendig på senga.

EKEBERG: – Vi visste absolutt ingenting. Da Arne Scheie, Børre Rognlien og Egil Olsen nevnte at vinneren hadde gitt idrettsglede og felleskap for 30 000 barn hvert eneste år tenkte jeg hva er det som skjer? Først da gikk det opp for meg. Da vi ble ropt opp sa jeg «bli med meg mutter» til Rigmor, og gå forsiktig i trappen, smiler Frode Kyvåg.


Kyvåg var invitert til Hamar for å holde foredrag for fotballforbundet, Rigmor Andresen fordi hun hadde vunnet Ildsjelen i 2008 og Bjørn Tore Lie som gjest.

Hedret for 40 års innsats

Juryen sa i sin begrunnelse at vinneren treffer alle i hjertet med noe av det beste idretten kan by på både av mangfold, spenning og aktivitet. Norway Cup har stått for toleranse og respekt på tvers av religion, hudfarge, kultur og oppvekstkår.

Og det er nettopp dette klubben har jobbet med i 40 år cupen har eksistert.

– Denne prisen betyr at vi får en aksept på arbeidet vi har lagt ned. Vi har sagt at Norway Cup skal vare for evig, og med denne prisen er det en ytterlig mulighet til å gjøre det, sier Kyvåg.

– Vi vant denne prisen takket være vårt arbeid gjennom en årrekke. Over en million deltakere fra 120 land har vært med, sier Bjørn Tore Lie.

Verdens beste dugnadsklubb

Frode Kyvåg benyttet også muligheten til å takke sine medlemmer i takketalen under Idrettsgallen for den fantastiske dugnaden som klubbens medlemmer legger ned hvert år i forbindelse med cupen.

– Bækkelaget er verdens beste dugnadsklubb, sa Kyvåg under takketalen.

– Det er 1200 som stiller opp som funksjonærer av en medlemsmasse på 2000 medlemmer. Internt i BSK er Norway Cup selve limet og alle har en enorm lojalitet overfor cupen, sier Bjørn Tore Lie.

Les også: Vurderte å avlyse Norway Cup

Frode Kyvåg ønsker også å benytte seg av muligheten til å takke til tre samarbeidspartnere.

– Denne prisen kom veldig brått på lørdag kveld og vi fikk ikke takket alle sammen. Derfor ønsker vi å takke Oslo Kommune som har vært en stor støtte gjennom 30 år. Frem til 1992 var alle tjenester fra kommunen gratis. Så har Norges Fotballforbund også vært en fantastisk støttespiller, mens Norad har vært en helt spesiell samarbeidspartner med tanke på det fargerike fellesskapet vi har skapt, avslutter Frode Kyvåg.

I 2012 arrangeres turneringen for 40. gang, og det skal markeres med en skikkelig jubileumsfest. Og du skal heller ikke se bort i fra at de kommer til å vise frem Hedersprisen de vant lørdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere