RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norway Cup er et høydepunkt for yngre spillere

Kjetil Rekdal gleder seg som en unge til Norway Cup. Det gjør også sønnen Niklas (10), som skal være med for første gang.

Kjetil Rekdal strener inn i Vallhall med Niklas diltende etter. Det er ny arbeidsuke, og Champions League-kvalifisering mot finske Haka venter.
Men før en ny treningsøkt starter, tar 36-åringen seg tid til en prat om sine egne opplevelser fra verdens største fotballturnering.
Jeg har vært med to ganger. Første gang for et bygdelag, Fiksdal/Rekdal. Det var veldig stort. Da var jeg småguttespiller, og jeg tror vi kom til 32-delsfinalen.
Den andre gangen jeg var med, havnet jeg på sykehus.
Diagnose: Blindtarmbetennelse.
Det var i juli 1987. Guttungen var blitt 18 år gammel og juniorspiller for Molde. To måneder tidligere hadde han debutert på det norske A-landslaget.

Veldig ivrig

Drømmen om landslaget, proffspill og VM-scoringer ble kanskje unnfanget i sene nattetimer på Ekeberg camping. For det var her familien Rekdal pleide å holde hus under Norway Cup.
Pappa Sigmund dømte i turneringen i flere år. Med på turene var mamma og søskenflokken med Sindre, Yngve, Kjetil og lillesøster Ingrid.
Kjetil var veldig ivrig. Han dro ut og kikket på kampene og pratet fotball med brødrene sine til langt på natt. Tidlig neste morgen var det på'n igjen, forteller Sigmund på telefonen fra ferie i Frankrike.
Jeg gledet meg til at jeg endelig skulle få lov til å være med selv, sier Kjetil om sommerferiene på Norway Cup.

En fotballverden møtes

Norway Cup er et høydepunkt for yngre spillere. Fantastisk å være med på, med alt folkelivet og mylderet. Det er ingen tvil om at spillere, ledere, familie og publikum setter pris på arrangementet, sier VIF-treneren om turneringen som kommer til å sette sitt preg på Oslo.
30.000 jenter og gutter fra 45 nasjoner er påmeldt.
Det er veldig motiverende å være med på en så stor turnering, hvor du møter lag fra andre nasjoner som har andre kvaliteter enn norske spillere. Som brasilianske og nigerianske lag for eksempel.

På sletta

Det var meningen at VIF skulle trene på sletta under Norway Cup, slik de har gjort tidligere. Det tette kampprogrammet gjør dette vanskelig i år, men en del Vålerenga-spillere kommer innom for å skrive autografer.
Vi er forbilder for mange, og er bevisste på det, sier VIF-treneren.
Selv kommer han til å dra til Ekebergsletta så ofte han kan når sønnen Niklas skal være med for første gang. Niklas spiller for Nordstrand Gul '94, og blir tredje generasjon Rekdal som deltar på Norway Cup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere