*Nettavisen* Nyheter.

Norway Cup-romanse er premièreklar

«Amors baller» ble spilt inn på Ekebergsletta under Norway Cup i 2010. Foto: FOTO: HELENE FALSTAD

Den romantiske ungdomskomedien «Amors baller» har première førstkommende fredag.

EKEBERG: Innspillingen av filmen skjedde på Ekebergsletta under fjorårets Norway Cup. Men det er flørting og forelskelse og minimalt med fotball som opptar filmens hovedperson mest.

Inspirert av ungdomstida

Manusforfatter er blant annet Peder Fuglerud fra Nordstrand. Han og Kristoffer Metcalfe, Frederick Howard og Stian A. Eriksen har latt seg inspirere av sin egen ungdomstid da de skrev manuset.

DittOslo.no var til stede da filminnspillingen foregikk på fotballsletta og snakket både med hovedrolleinnehavere og manusforfattere for syv måneder siden.

Forelskelse

Filmen handler om et gutte- og et jentelag fra det fiktive stedet Grimsrud. Lucas spiller i band og liker ikke fotball, men når han forelsker seg i Susanne, keeperen på jentelaget, blir plutselig fotball interessant.

Sammen med fotballtrenerens sønn legger han en plan om å vinne Susannes hjerte.

Problemet er bare at Susanne er kjæreste med Petter, guttelagets superspiss. Lucas forstår raskt at veien til kjærlighet kan være brolagt med løgner og uvennskap.

Filmboble

Jana Opsahl Goli (16) fra St. Hanshaugen har alltid hatt en forkjærlighet for scenen, teater og skuespill, men hadde aldri trodd hun ville ende opp foran kamera.

– Dette er en fantastisk filmboble. En helt ny opplevelse for min del. Det er gøy å følge hele prosessen fra å lese manus til selve innspillingen hvor historien blir levende, sa debutanten da hun filmet på Ekebergsletta i sommer.

Les også: «Keeper'n til Liverpool» scorer igjen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.