RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norway Cup skal bestå i all evighet

Som på sirkus er hele arrangementet en stor dugnad som går nær sagt døgnet rundt

Det vil nok være noen som rynker på nesen om vi sier at Norway Cup er å sammenlikne med et sirkus. Men det ligger også mye positivt i underholdningsbetegnelsen sirkus, og dette gjenspeiles i Norway Cup.

Det er alltid snakk om større og bedre, det er et rikt mangfold og "artistene" har en mangslungen bakgrunn. Og som på sirkus er hele arrangementet en stor dugnad som går nær sagt døgnet rundt. Og sirkuset kommer igjen år etter år - denne gangen til Ekeberg for 33. gang.

I fjor ble det utarbeidet et strategidokument for Norway Cup. Dette er et styringsverktøy for Bækkelagets Sportsklub og Norway Cup. Her fremgår det at visjonen er at Norway Cup skal bestå i all evighet. Videre har arrangørene som mål at turneringen skal være et arrangement for barn og unge som gjennom samarbeid fremmer positive verdier. Turneringen skal være verdens beste og mest betydningsfulle. Den skal være en arena for et fargerikt fellesskap, være samlende for alle, bidra til utvikling av barne-og ungdomsfotball i Norge og tilpasset alle nivåer. Videre skal det drives holdningsskapende arbeid og skape fellesskap blant klubbens medlemmer. Og NC skal være et idealistisk arrangement.

Dette styringsverktøyet har vel Norway Cup arbeidet etter i nær sagt alle år. For det var nettopp tanken om lage noe for alle, gi mange et tilbud, gi gode signaler og få mange til å bli fornøyd som var Norway Cup-gründernes tanker da de satte igang tankespillet for over 30 år siden. Og selv om mange trodde det var gale menneskers visjoner som ble presentert, har det vist seg at de første frøene har spiret godt.

Denne helgen strømmer tusenvis til Ekeberg igjen. Mange skal spille, mange bruker denne uken som en ferie med spesielt program - og svært mange kommer hit "bare" for å få med seg stemningen.

For selv om det kan være skjær i sjøen, er Norway Cup en uke med masse positivitet i seg.

Mens det ellers i samfunnet dessverre er en tendens til at ordet dugnad har en synkende betydning, er det en selvfølge at alle tar i et tak under Norway Cup. Selvfølgelig først og fremst innen BSK. Men tenk på alle de som bruker en uke av ferien sin - og vel så det - til å gi barn og unge opplevelser de først gleder seg til, så får være delaktig i, og så til slutt kan leve på som minner.

Vi tar av oss hatten for alle de som gjør innsatsen, som viser at det det går an å ha glede av å gjøre noe for andre, og som er med på å holde dette verdensomspennende sirkuset igang. Dødsslitne når de er ferdige - men som trår til igjen om et års tid. De viderefører visjonen om at NC skal bestå i all evighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere