RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian Roll

I 1992 tok en oppglødd Jørgen Roll imot Johnny Cash på Bærums Verk i Lommedalen. Norwegian Wood var et faktum. 15 festivaler senere er det gutteaktige engasjementet like sterkt.

Frognerparken: Johnny Kontant i Pocket Valley, kan det bli fetere, sier Roll. Han forteller om det intense møte med "mannen i svart" under den første Norwegian Wood-festivalen, i et av få stille øyeblikk før årets festival.

Religiøst

Sten Randers Fredriksen, Haakon Hardtvet og jeg gikk alle på skole i USA, og sjekket samtidig ut hvordan de drev festival der. Da vi gikk i gang i -92, forsto vi likevel ingenting. Vi hadde rundt 30 mennesker hver kveld, og vi kjente dem alle. På Johnny Cash jugde vi på oss 1.000 mennesker i pressen, men det var ikke helt sant.

Cash var forøvrig en fantastisk fyr. Han hadde selvfølgelig med seg June Carter og resten av familien, og det var en religiøs opplevelse å være sammen med dem. Vi sendte blomster på bursdagen hans i alle år etterpå.

Det er lenge siden møtet med Cash og opplevelsen av den aller første festivalen. 14 år tok det før trekløveret fikk positive tall i regnskapet, og ingen av dem har noen gang tatt ut lønn for strevet. Når Lokalavisen spør hvor drivkraften kommer fra, svarer Roll.

Lidenskapelig interesse for rock'n roll. Vi gjør det fordi vi synes det er moro. Dessuten ruller ballen så fort nå at jeg vet ikke hvordan vi skal stoppe den. Vi er allerede i gang med neste års festival.

Rock'n Roll

Først skal årets festival gjennomføres, og det er mye jobb før, under og etter at rundt 7.000 menneskene inntar festivalområdet daglig. Roll forteller ivrig om hvor viktig forarbeidet er og hvor glad han er for at alle samarbeidspartnerne er så profesjonelle. Fra booking av band, vakthold, og backstage-crew, via rigging av lys, lyd og scene, til trykking av Norwegian Wood-capser og salg av pølser.

Vi legger mye i å ha artister som passer på Frognerbadet. Vi må passe på at området blir tatt vare på. Det er rock'n roll, men likevel en familievennlig festival. Dessuten må vi tenke på at små barn skal løpe barbent rundt der på dagen. Det skal ikke være fyll og spetakkel, hærverk eller bråk. Selvfølgelig dunker bassen, og det lukter litt godt brent gress innimellom, men det tåler vi, ler Roll.

Han forteller at de stort sett bare får positive tilbakemeldinger fra nærområdet, men at det er en eldre dame som sender klagebrev hvert år.
Hvis hun ønsker det, spanderer vi hotellrom et annet sted i byen under festivalen.

Artister

Underwood

Flere norske band får sjansen til å vise seg frem under Norwegian Wood. Underwood, talentscenen, er viet nykommere slik at de får vise seg frem for et stort publikum, bransjefolk og andre artister.

Flere norske toppband har fått fart på karrieren nettopp etter opptreden på Underwood.
Big Bang undertegnet blant annet en platekontrakt med Warner på bakrommet etter sin første konsert der, sier Roll.

Han gleder seg til å se dem tilbake på badet lørdag. Samtidig synes han noe av det hyggeligste med festivalen er å ringe de håpefulle og ønske dem velkommen til Underwood. Når vi spør hvor lentt blanke øyne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere