RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian Wood 2007

Torsdag om nøyaktig en uke braker det løs i Frognerbadet. Det er ennå ikke for sent å sikre seg billetter. Vi har tatt en titt på programmet:

Frognerbadet:

Torsdag 14. juni

Det er hyggelig at ballet åpner med norske Marthe Wulff, som er aktuell med nytt album, "Safety Pins". Wulff skriver all musikk selv, og spiller piano. Hun debuterte med platen "Jacket"i 2006.

Tori Amos, amerikanskfødt prestedatter, er neste kvinne ut. Amos, som er i ferd med å avslutte sin niende soloplate, er en av verdens mestselgende kvinnelige artister, blant annet kjent for å ta opp viktige temaer i tekstene sine.

Australske Wolfmother avslutter åpningsdagen på Norwegian Wood , og alle som ikke fikk billetter til den utsolgte konserten på Sentrum Scene i februar har nå en ny anledning til å oppleve bandet. Det blir en svett avslutning på kvelden i det grønne amfiet.


Fredag 15. juni

Fredagen blir hard på Norwegian Wood, det skal Korn, Evanescence og Enslaved sørge for. Korn, som måtte avlyse fjorårets opptreden da vokalist Jonathan Davis plutselig ble syk ville gjerne komme tilbake i år og gjøre det godt igjen for fansen.

Evanescence kommer fra Arkansas i USA, og gjør sin første opptreden i Norge noensinne. Bandets to plateutgivelser i Norge har solgt nesten 80.000 til sammen, så det er nok mange som gleder seg til endelig å se dem live.

Norske Enslaved er det nok også mange som gleder seg til å se live, de er kjent for et rimelig friskt sceneshow. Bandet vant nylig Spellemann med "Ruun" i kategorien "Beste Metal 2006". Noe de også gjorde med forrige album " Isa" i 2004. Enslaved ble startet i 1991 og har turnert over hele verden.


Lørdag 16. juni

Dette blir en melodisk dag i Badet. Shawn Colvin vil bidra med vakre sanger med litterær kraft, og endelig skal trubadur Jonas Fjeld på scenen i Frognerbadet. Ekstra hyggelig er det at han har med seg Chatham County Line, som kommer på snarvisitt fra North Carolina kun for denne opptreden i Norge i sommer.

Robyn Hitchcock har med seg bandet The Venus Three, som består av musikere fra ikke ukjente REM.

Roy Lønnhøiden er en solid tekstforfatter, og han har motatt glimrende kritiker for sine album Sanger fra skogen og Det ensomme landet. Her kan vi vente oss musikk fra et musikalsk landskap der "Johnny Cash møter Alf Prøysen".

The Waterboys med Mike Scott avslutter en antagelig hyggelig dag med musikk av høy kvalitet. Bandet byr på en musikalsk heksegryte av keltisk folkemusikk og rock, country rock og folk rock.


Søndag 17. juni

Beach Boy Brian Wilson er mannen som gjorde studioet til et selvstendig og viktig instrument, og inspirerte blant annet George Martin og Beatles til å lage Sgt. Pepper. Han har med seg Al Jardine som "special guest" til Frognerbadet, så her blir det nok strandpop i himmelen med et spennende skjær av helvete.

The Lemonheads og frontmann Evan Dando har mange fans i Norge. Boston-bandet er tilbake etter en lang pause med nytt album, og dessuten har de med seg prominente gjester som Garth Hudson fra The Band og J. Mascis fra Dinosaur Jr.

Blind Archery Club er vennegjengen fra Follo som er blitt voksne og er ut med den solide debutplata The Union. Albumet inneholder vakre popharmonier, stemninger og følelser. Disse gutta har levd sine liv på godt og vondt, og bruker erfaringene sine til å lage glimrende popmusikk.

Washington er en trio som opprinnelig kommer fra Tromsø. Man kan nesten føle både mørketid og nordlys i bandets melankolske lydbilde. Trioen lager lavmælt musikk som er trist, vakker og litt skeiv.

Fra Glasgow i Skottland kommer Travis for å avslutte det som tegner til å bli en fin årgang av Norwegian Wood. Travis har solgt over 200.000 album i Norge, og har nettopp sluppet albumet "The Boy With No Name".


Underwood

I tillegg til dette velfylte programmet byr festivalen selvsagt på usignerte band på Underwood-scenen. Lørdag spiller PostScriptum, Yoyoyo Acapulco, Rover og Caligvla's Sisters. Søndag er det duket for StMorritz, Dobbelmono, NoTorso og .Pulverhund.

Dagspass koster 425 kroner + avgift pr. dag med unntak av søndag, da er prisen 475 kroner + avgift. Barn under 5 år er gratis, barn 5 år til og med 12 år, i følge med voksne koster kr 60 +avgift pr festivaldag. Fire-dagers pass koster 1.375 + avgift. Konsertstart 18.00 torsdag og fredag, 13.00 lørdag og søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere