RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nostalgi på to hjul


Tempo-glede: Kai Torgværpå sin forrige staselige Tempo. I morgen stiller han på «ny» Tempo.
Tempo-glede: Kai Torgværpå sin forrige staselige Tempo. I morgen stiller han på «ny» Tempo. Foto: Foto: Tigerstadens Tempoklubb
Vi som hadde Tempo i ungdommen, men som ikke har doningen i garasjen lenger, kan få et kick i morgen.

BÅNKALL GÅRD: Storebror hadde en knall rød Tempo Sport 125 kubikk. Undertegnede kom aldri lenger enn til Tempo Corvette, en staselig moped. Drømmen var å få en Panter, deretter en 125-kubikker.

Del på Facebook

Jeg kom aldri så langt. Det ble noe så kjedelig som bil som 18-åring. Men nå er det mulig å gjenoppfriske drømmen om norskprodusert sykkel med tysk motor.

Denne lørdagen samles Tigerstadens Tempoklubb på Bånkall gård. De får besøk fra andre Tempo-klubber også. Etter en samling på morgenen dundrer de ned til Karl Johan for å vise seg frem.

En av de som gleder seg er Kai Torgvær fra Groruddalen som har byttet ut sin knall gule Tempo med en annen ærverdig doning som ikke engang har rukket å få annet enn prøveskilter.

– Vi gleder oss skikkelig, sier lederen i klubben, Thor Syrdal.

Personlig er han mest spent på fellesturen som går i noen kraftige motbakker i Bydel Nordre Aker. Hans sykkel har bare drøyt to hester, og det skal ikke mye fusking til før han må kaste inn håndledet og rope på «likbilen».

Det er navnet på følgebilen med henger som plukker opp dem som får trøbbel. Det skjedde med Syrdal i fjor.

– I år tror jeg sykkelen er bedre trimmet, det skal gå bra, sier han med et innbitt smil.

Fellesturen starter klokka 11 lørdag 28. mai. Har du en Tempo men har glemt å melde deg på, så er det muligheter frem til klokken 10.30.

– Jeg regner med rundt 50 sykler, men har trykket opp 100 t-skjorter i tilfelle pent vær og mange som får lyst, sier Syrdal.

Han er også vel forberedt på premiefronten. Den som har den flotteste Tempoen får premie, det samme gjelder den som har den eldste Tempoen og den som har kjørt lengst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere