RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nostalgisk østkantband tenker miljø


FØR: Gruppa møtes på Reprise når de skal oppdatere klesskapet. F.v Kjetil Steensnæs, Kristian Kvalvaag, Tarjei Nysted og Tor Egil Kreken før forvandlingen. Foto: Andreas Lindbæk
FØR: Gruppa møtes på Reprise når de skal oppdatere klesskapet. F.v Kjetil Steensnæs, Kristian Kvalvaag, Tarjei Nysted og Tor Egil Kreken før forvandlingen. Foto: Andreas Lindbæk
The Holstein United Bluegrass Boyss, eller THUBB om du vil, er i vinden som aldri før. Og gruppas miljøprofil står i høysete hos samtlige medlemmer. Vi er svært miljøfokuserte, sier de til Østkantavisa.

THUBB slapp sin debutplate 19.januar og gruppa opptrådte både på God Morgen Norge på TV2 og nitimen på NRK radio forrige uke.

Miljøbevisste

Østkantavisa møtte medlemmene på gruppas favorittsjappe, bruktbutikken Reprise i Gamle Oslo, hvor de pleier å kjøpe klær når de skal "fornye" seg .

Vi er veldig miljøbevisst og tenker brukte ting når vi skal kjøpe noe nytt. Når vi står på scena så stiller vi med dresser som vi har arvet fra foreldre eller besteforeldre. Jeg har til og med lommeuret til min fars onkel, sier Tarjei Nysted.

Sammen med Audun Haugeplass, Kjetil Steensnæs, Kristian Kvalvaag, og Tor Egil Kreken utgjør de The Holstein United Bluegrass Boyss (THUBB) som har hovedbasen sin på østkanten av byen.

Når de skal kjøpe nye klær er førstevalget Reprise i Gamle Oslo, som selger brukte klær til en billig penge.

Her finner vi ting som ingen andre har. Gamle kvalitetsklær til gode priser, sier Tor Egil.

Og det er eldre musikk de henter sin inspirasjon fra.

Vår musikk er inspirert av eldre musikk fra USA som ble laget på 30-tallet. Det er gamle originale musikere, men vi har egne sanger med en akustisk, ural stil. Butikken og musikken vår går hånd i hånd, opplyser Tor Egil når han leter etter nye klær.

Voksende miljø

Gruppa har holdt sammen i fem år og de har sakte men sikkert bygd seg opp et navn i miljøet. Når de hadde plateslipp på Mono var over 130 mennesker til stede for å høre musikerne.

Vi satser på bandet og har hatt en byggeprosess der vi har lagt stein på stein i rolig tempo. Dette har ført til at vi har bygd opp et kontaktnettverk i Nederland, Belgia, England og Frankrike. Dessuten er det en fantastisk kjemi innad i gruppa, opplyser de.

De mener at grunnen er at de spiller en fengende musikk og har akkurat startet opp et nytt bluegrass konsept på Herr Nilsen.

Sjangeren er interessant og fungerer bra. Annenhver onsdag blir det arrangert faste bluegrasskvelder på Herr Nilsen. Arrangeres i samarbeid med bluegrassforeningen, Norwegian Bluegrass Music Association (NoBMA) og vi var første band ut, avslutter gruppa.

Sjekk ut THUBB her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere