*Nettavisen* Nyheter.

Nøtt til å passe

Hvem skulle vel ikke ønske at tre nøtter var alt som skulle til for å bringe evig lykke? På Tveita fritidsklubb var det faktisk nok.

Tveita: Da NRK for noen år tilbake besluttet å droppe den tsjekkoslovakiske filmatiseringen av Bozema Nemkovas eventyr "Tre Nøtter til Askepott" skapte det så stort rabalder, at de måtte gjøre helomvending.
Det er visst noe med stemmen til Knut Risan og sagaen om den vakre, men fattige Askepott og prinsen som vekker julefølelsen hos oss. På Tveita fritidsklubb utfordret de vår hang etter tradisjoner, med en helt ny og noe modernisert sceneversjon av eventyret.

Vondt i magen

Allerede i første scene kom julegleden over oss. Den velkjente læreren som roper etter sin evig rømte student, prinsen og videre møtet med den onde stemoren og hennes døtre, originalt satt sammen i en slags siamesisk trilling, til stor latter hos publikum.
Askepott ble vakkert portrettert i Jenny Marie Holm Nygaardsmoens (11) skikkelse, men den debuterende hovedrolleinnehaveren innrømmet at nervene spilte henne et puss før hun gikk på scenen.
- Jeg hadde skikkelig vondt i magen i stad og måtte tisse hele tiden. Men med en gang jeg gikk på scenen så glemte jeg det, jeg gikk liksom helt opp i rollen, fortalte den unge skuespilleren.
Hun fikk støtte fra sin kollega Kristine Bø (11), som spilte prinsen.
Det er kjedelig at det er over. Vi har jobbet så lenge med det, sa hun.

Kreative valg

Å skulle gjøre en sceneversjon av en film med så sterke tradisjoner som "Tre Nøtter til Askepott" kan være vanskelig.
Men filmens magi var erstattet med teaterets kreativitet, og scenene der Askepotts nøtter blir gjort om til drømmekjoler og jegerkostymer, var smart løst med et laken, et lys og en silhuett. Enkelt, men effektfullt uten tvil.
Manus var ferdig i september, så vi har jobbet lenge, skuespillerne var kjempeflinke, og jeg er veldig stolt av dem, sa en lykkelig leder for fritidsklubben, Carl Fredrik Olafsen.
Og som seg hør og bør på teater må man ha premierefest, og på Tveita er de ikke dårligere. Når blomster og takketaler var delt ut ble foreldre beordret om å rydde gulvet, for her skulle det danses. Disko for barna, mens foreldrene?
Ja, de måtte pent dra hjem, mens de unge håpefulle danset seg inn i natten. Og snipp snapp snute, så var eventyret ute.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag