*Nettavisen* Nyheter.

Nøtter, break og Prosit

I desember stiller DNBS med hele tre juleforestillinger. Foto: FOTO: WWW.TAKE1.NO

Den Norske Ballettskolen/Cap à Pied er i julemodus. I år står tre juleforestillinger på programmet i Bærum Kulturhus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sammen på scenen: Danser fra operaen i Ukraina sammen med Cleo fra DNBS.

Klikk på bildet for å forstørre.

En variasjon fra Nøtteknekkeren med Kristine og Maren.

KJELSÅS/SANDVIKA: – Dette er tre store produksjoner som krever mye arbeid og øving. De tre juleforestillingene involverer alle elevene våre i tillegg til dansere fra operaen i Ukraina og norgesmester i breakdance, Morad Aziman, sier Siri Aarset Johansen ved Den Norske Ballettskolen.

Samarbeid

«Snehvit og de syv dvergene - og historien om den allergiske Prosit», «Nøtteknekkeren» og «Christmas Break». Fra klassisk ballett til breakdance, moderne dans og teater.

– Snehvit-forestillingen er laget i forbindelse med kurset «på tå og hev», ballett som er spesielt tilrettelagt for de med astma, allergi og eksem. Kurset er et samarbeid mellom oss og Norges astma- og allergiforbund (NAAF), sier Aarset Johansen.

Dans for alle

Nøtteknekkeren byr på klassisk ballett med velkjent tema og musikk ved Peter Tsjaikovskij. Christmas Break tar det hele litt lengre med dansere innenfor flere ulike sjangre.

– Det blir veldig spennende og vi gleder oss til igjen å innta scenen i Bærum Kulturhus. Men, det er mye jobb og hardt arbeid. Med så mange dansere på scenen er det dette er unik mulighet til å vise frem hva vi driver med på ballettskolen, og elevene de gleder seg, sier Aarset Johansen.For mer infomasjon: www.dnbs.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.