Nøytral leder på folkemøte om Samfunnshus Vest

Fra venstre Hans Øivind Nordvik (Røa bad), Anders Moland (kulturhuskoordinator),Lars Haukeland (LPO Arkitekter) og Jarle Johansen (Røa Centrum AS) foran modellen for nye Røa sentrum. Foto: Vidar Bakken

Fra venstre Hans Øivind Nordvik (Røa bad), Anders Moland (kulturhuskoordinator),Lars Haukeland (LPO Arkitekter) og Jarle Johansen (Røa Centrum AS) foran modellen for nye Røa sentrum. Foto: Vidar Bakken

Folkemøtet om Samfunnshus Vest den 26. mars blir ledet av Lars Asbjørn Hanssen (H), nestleder i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker. Møtet blir direkte overført på dittoslo.no

Da var det cirka 150 som møtte opp for å høre om de felles planer for Samfunnshus Vest, Røa Centrum og Røa bad. Foto: Vidar Bakken

RØA: Lars Asbjørn Hanssen har blant annet lang erfaring i å lede bydelsutvalget. Det var viktig å finne en møteleder med integritet, når Røa vel skulle arrangere folkemøte. På forespørsel valgte Hanssen å si ja.

DittOslo.no overfører møtet direkte fra klokken 18.45 med intervjuer av møtedeltakere. Se sendingen i feltet øverst i denne artikkelen (eller trykk her dersom du ikke får opp videovinduet).

– Jeg stiller meg helt nøytral i den konflikten som har oppstått på Samfunnshus Vest. Jeg forventer av deltakerne at dette blir et saklig og godt møte, sier Hanssen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Asbjørn Hanssen

MØTELEDER: Lars Asbjørn Hanssen forventer et konstruktivt folkemøte som peker fremover for Samfunnshus Vest sin del. (Foto: Vidar Bakken)

Han er ikke redd for at dette skal bli et rabaldermøte, selv om det er vekslet mange harde ord i konflikten rundt Samfunnshuset.

– Jeg kommer til å slå hardt ned på personangrep. Det har det vært nok av i denne konflikten. Jeg håper dette blir et konstruktivt møte, hvor det ikke dveles ved fortiden. Vi må se fremover og finne ut hva vi ønsker med et samfunnshus i vår bydel, sier Hanssen.

Skal ikke risikere Samfunnshuset

Leder av Røa vel, Anders Moland, er også opptatt av at møtet blir fremtidsrettet.

– Vi vil at dette skal bli et skritt videre i utviklingen av Samfunnshus Vest og ikke minst for det mangeårige arbeidet med en kulturhusdel. I den striden som har pågått rundt SHV, er det svært viktig å slå fast følgende: Vi i styret i Røa Vel har vært engasjert i arbeidet med kulturhus og reguleringsplanen knyttet til dette. I likhet med alle styremedlemmene i Samfunnshus Vest har det aldri vært meningen å sette Samfunnshuset på spill. Tanken bak omregulering er jo i stor grad å fremskaffe verdier, at man ved dette kan få en høyere utnyttelse av den eksisterende eiendommen. Det kan igjen gi en mulig finansiering av tilbygget uten å måtte risikere Samfunnshuset.

– Det er også svært viktig å få slått fast at bak forslaget til reguleringsplan som nå er til behandling i Plan- og bygningsetaten, står et samlet styre i Samfunnshuset. Snart skal forslaget til politisk behandling i rådhuset og det vil danne grunnlaget for utvikling av Røa sentrum i fremtiden, sier Moland.

Direkte overføring fra klokken 18.45

Møtet blir avholdt i Hovseter skoles aula, onsdag 26. mars. Møtet starter klokken 19.00. Det er forventet stort oppmøte. Da planene for Røa sentrum ble presentert i mars 2012, møtte cirka 150 personer opp.

Har du spørsmål som du vil stille til folkemøtet, send dette til tips@dittoslo.no (Merk med "Folkemøte Samfunnshus Vest" i emnefeltet".

DittOslo.no overfører møtet direkte fra klokken 18.45 med intervjuer av møtedeltakere. Se sendingen i avspilleren øverst i denne artikkelen (eller trykk her dersom du ikke får opp videovinduet).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.