RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nærmer seg 3000 underskrifter


Lørdag formiddag hadde Eva Pettersen og Tone Hermansen ( i midten) ingen problemer med å få Tor Andersen og Anita Taraldsen til å skrive under på innbyggerinitiativet for flere bussavganger fra Holmlia til sentrum. Foto: Aina Moberg
Lørdag formiddag hadde Eva Pettersen og Tone Hermansen ( i midten) ingen problemer med å få Tor Andersen og Anita Taraldsen til å skrive under på innbyggerinitiativet for flere bussavganger fra Holmlia til sentrum. Foto: Aina Moberg
Bussaksjonistene på Holmlia satser på å overlevere 3000 underskrifter til bystyret om kort tid. Lørdag skrev folk seg på lista så blekket sprutet i kulda.

HOLMLIA: Fire representanter fra «Ja til flere avganger Holmlia - sentrum» stoppet samtlige de møtte på Holmlia senter i formiddagstimene.

– Folk er helt fantastiske, og alle ser behovet for å aksjonere. Mange mener man har glemt oss her på Holmlia og at bussituasjonen bare blir verre og verre, forteller Tone Hermansen mens folk står i kø for å sette navnet sitt på lista hennes.

Til bystyret

– Det er veldig få som ikke vil være med. De som sier nei, er de som for lengst har gitt opp kollektivtilbudet vårt og nå står i kø med bil på Mosseveien inn til sentrum, legger hun til.

I løpet av helgen har de fått inn 1500 underskrifter. Målet er å nå 3000 før aksjonen avsluttes 22. januar.

– Vi tar sikte på å levere listen til bystyret i månedskiftet januar/februar. Håpet er at politikerne gjør noe med vårt innbyggerinitiativ, sier Eli Bjørneby.

– Og at de gjør det raskt. Vi setter et krav til politikerne om å finne en løsning nå. Ikke om ti år, mener Tone Hermansen.

Vrangvilje

Bjørneby mener det må være vrangvilje av Ruter å ikke prioritere Holmlia med et bedre kollektivtilbud.

– Folk elsker jo bussrute 80 E. Den blir bare fullere og fullere fordi de reisende kutter ut ustabile NSB. Derfor er det helt utrolig at vi ikke kan få T-banestandard med hyppige avganger . Og buss inn til sentrum etter 14.45, mener hun.

Bedre i 1954

Holmlia-beboer Tor Andersen nølte ikke et sekund med å delta i bussaksjonen.

– Kollektivtilbudet vårt er altfor dårlig. Bussen er stappfull og går ikke om ettermiddagen. NSB nytter det ikke å snakke til. Nesten så jeg blir litt nostalgisk. Faktum er at da de første blokkene ble reist her i 1954, ja da gikk toget jevnt og trutt hvert eneste kvarter. Ikke akkurat et framskritt til det vi tilbys i dag, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere