RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker Åsjordet-Majorstuen

- Når de har penger til T-banering forstår jeg ikke hvorfor de ikke har råd til en buss til Majorstuen, sier Gunvor Mollén. Hun og venninnene er misfornøyde med Sporveiens midler-tidige løsninger for Kolsåsbanen.

Åsjordet: Elisabeth Johansen, Hanna Margrethe Rose, Ellen Andersen og søstrene Gunvor Mollén og Sonja Gran-Jansen sogner alle til Åsjordet og Ullernåsen t-banestasjoner. Kvinnene forstår behovet for oppgradering på linjen, men er allikevel ikke fornøyde med Sporveiens midlertidige løsninger.

- Hvorfor ikke Majorstuen?

- Nå er vi nødt til å ta bussen til Smestad, for så å bytte til bane til Majorstuen. Busstoppet ligger langt fra t-banen, og vi må krysse et lyskryss for å komme til stasjonen, sier 89 år gamle Mollén.
- Dessuten kjører de bare gamle busser på ruten. Det er så høye trinn på de gamle bussene, at vi er nødt til å be om hjelp for å komme oss på, legger hennes to år yngre søster til.
Kvinnene brukte t-banen daglig, før den forsvant 1. juli.
- Dette har ødelagt mye av hyggen ved å bo her, mener venninnene.
- Jeg har blitt nødt til å slutte med Mensendieck-treningen, som jeg har drevet med i årevis. Og nå er det ikke så lett å invitere til dameselskap lenger. Det er ikke noe hyggelig når gjestene må betaler et par hundre kroner for taxi til lunsjselskap, synes Mollén.
Av de fem nabofruene er det bare Rose som kjører bil. Ingen av damene har TT-kort.
- Jeg hadde det før, men de tok det fra meg fordi jeg var for frisk, forteller Gran-Jansen.
Nå gruer hun seg til sin første vinter uten t-bane.

Roser bussjåførene

På det midlertige busstoppet på Åsjordet har vaktmesteren på området satt opp en benk. Han syntes det var for ille at de mange eldre i området måtte sitte på bakken, mens de ventet på bussen.
- Vi etterlyser en benk ved alle de midlertidige busstoppene. I dag er det sånn at jeg setter meg ned på bakken, og bare håper at noen er så vennlige at de hjelper meg opp, sier Gran-Jansen.
Venninnene understreker samtidig at de er strålende fornøyd med bussjåførene.
- De beklager seg og er veldig hyggelig. De fortjener ros!

Vil spare kostnadene

Tore Bogen, trafikksjef i Oslo Sporveier, forstår de eldre kvinnene godt.
- Vi har fått inn masse, masse, masse tilbakemeldinger på de midlertidige løsningene. Grunnen til at vi kjører Åsjordet-Smestad er at det er kostnadsbesparende. Vi svir allerede av 30 millioner kroner på bussløsningen for Kolsåsbanen, forteller han.
Bogen forstår imidlertid at busstoppet ved Sørbyhaugen på Smestad ikke er ideelt.'
- Stoppet vil ligge der i noen måneder til i hvertfall.
Hva som skjer når vinteren kommer, er fortsatt uvisst.
- Vi vurderer Majorstuen, sier Bogen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere