RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker at gaten skal blomstre

Hegdehaugsveien nedenfor Parkveien og Lorry er ganske stille, noe næringsdrivende i gaten irriterer seg over. Nå inviterer restauranten til et samarbeid, slik at inngangen til veien skal åpnes.

HOMANSBYEN: I forrige uke skrev Lokalavisen om nedre del av Hegdehaugsveien, som er en slags håndverkergate. Det ser nå ut til at området blir mer synlig. Lorrys grønne fingre kan gi en hjelpende hånd. Driverne av restauranten har også er ønske om at delen som ligger nedenfor skal bli mer åpen.

Vi skjønner at det kan være vanskelig for nisjebutikkene å promotere seg. Det å bli sett er veldig viktig, sier eier av det populære stedet, Karl-Otto Bauer.

Mot lysere tider

Store trær tetter igjen området ved Lorry, noe som hindrer utsikten ned til den koselige gatesnutten og som tetter igjen uteserveringen til restauranten. For fem år siden beskar Lorry trærne, det er noe de vil gjøre igjen. Tidligere har de spurt om bydelen kunne være med å dekke det økonomiske, noe de ikke kunne.

Vi har en dialog med bydelen, som er positive til dette. Ettersom bydelen ikke kan betale, må vi gjøre det av egen lomme, forteller eieren.

Dersom Park-og idrettsetaten godkjenner for dette, vil trærne bli beskåret for grener nederst, for å kunne gi utsikt nedover gaten.

En annen ting Lorry ønsker, er å fjerne granittkassen bak deres uteservering, som også sperrer utsikten ned i gaten og som opptar mye plass.

Det å fjerne denne koster 60.000 kroner. Å bygge opp stedet igjen vil koste enda mer, kanskje det dobbelte. Men vi ønsker å få tillatelse til det, for å få et fint område som trengs å bli bedre, sier Henrik Wyller Berntsen, assisterende dagligleder.

Prosessen med både trærne og granittkassen er i gang.


Vil ha mer aktivitet

De to ønsker en dialog med hele området for å kunne trekke folk ned til gatesnutten. Ettersom butikkene ligger nederst i gaten, bak Lorry, er de ikke så synlig som ønskelig.

Det er vesentlig at mennesker ser området, slik at de ikke tror Hegdehaugsveien ender ved Parkveien, mener begge to.

Bauer har forståelse for at de små nisjebutikkene trenger å promotere seg.

Embla Keramikk har hatt skilt her oppe før, dette er noe vi ikke har noe imot i det hele tatt, mener Bauer og legger til at for butikkene er det bare en fordel å ha skilt.

Det gagner hele område om vi får mer folk ned hit, derfor ville vi ikke motsatt oss om håndverkerbutikkene ville skilte her, sier han.

Bauer minnes hvordan Bogstadveien var før og forteller at det ikke var noe liv i gaten.

De samarbeidet for å lage liv der, det er det vi også ønsker. Samarbeid for å trekke ned mennesker hit og lage liv i gaten. Aktivitet trekker folk, sier han.


Ønsker samarbeid

Betyr dette at du kommer med en slags invitasjon til et samarbeid?

Ja, absolutt. Vi kan jo også ta initiativ, sier Bauer og forteller at det hadde vært bra å ha fått til et møte med alle de drivende, for å snakke om hvordan de kan lage mer aktivitet i gaten og gjøre området pent.

Vi tenker langsiktig og gjør noe for området allerede, på egen regning. Området er kunstnerisk, både med tanke på bedriftene og strøket, sier Bauer.

Lorry er over hundre år gammelt, legger Berntsen til. Lorry er jo også kunstnerisk. I tillegg til å være et av Oslos eldste spisesteder, er det fullt av malerier og kunst her inne, sier Bauer.

Snart ferdig

For øyeblikket er det byggarbeid rett bak Lorry, noe som også hindrer utsikten nedover gaten. Etter det Bauer og Berntsen erfarer, nærmer arbeidet seg slutten.

Når dette er ferdig, kommer den delen av gaten til å gå tilbake til gang- og sykkelvei, slik den er regulert til.

Vi vil jo at publikum skal kunne se nedover, det gagner oss og butikkene. Det kunne hende at det hadde vært en fordel med flere butikker nedenfor oss, men det er uansett viktig at vi kan samarbeide og gjøre det beste ut av området, avslutter Berntsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere