RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker badebåt til Hvervenbukta

Arbeiderpartiet ønsker å opprette en ny badebåtrute til Hvervenbukta. Nå har partiet sendt spørsmålet videre til samferdselsbyråden.

HVERVENBUKTA: Tanken er å legge om en av de eksisterende rutene slik at den går innom strendene langs Bunnefjorden og til Hvervenbukta, eller opprett en ny rute, sier Rina Mariann Hansen (A) i bystyrets samferdsels- og miljøkomité.

Arbeiderpartiet ønsker å gjøre det enklere for folk å komme seg til Hvervenbukta.

Om sommeren går det jo en badebuss hit, men den går ganske sjelden, sier Hansen. Hun mener at en båtforbindelse fra sentrum vil gjøre området lettere tilgjengelig for folk fra andre steder i Oslo.

Det er jo greit at folk får se noe annet enn bare Hovedøya, smiler Hansen.

Hun tror en badebåt vil være såpass behagelig og praktisk at folk lar bilen stå igjen hjemme.

Det er jo alltid stappfullt på parkeringen her så da slipper folk å stå opp grytidlig for å få plass i ferien, sier hun.

Ikke ødeleggende

Foreløpig er forslaget om badebåten sendt til samferdselsbyråden Peter N. Myhre. Om han stiller seg positiv til forslaget håper Hansen på en prøveordning allerede denne sommeren.

Hvis det er mulig håper jeg at det kan være i gang til neste år. Kanskje vi til og med kan får til en prøveordning for i år, smiler en optimistisk Hansen. Plasseringen av stoppestedet har ikke partiet vurdert så langt.

Det er jo greit at folk får se noe annet enn bare Hovedøya, smiler Hansen. , forklarer den unge politikeren. Hun peker bort på Ljansbruket og sier at dette kan være en aktuell plass å lage stoppested.

I sporveisbudsjettet

Hansen tror dessuten at båtforbindelsen vil være svært positiv for Holmlia som sted.

Dette kan jo øke statusen og populariteten til området. Det er jo så mange som tenker på Holmlia som et sted med mange negative sosiale problemer, men faktisk så er det kjempefine steder også her, sier Hansen.

Om partiet får gjennomslag for forslaget vil båtruten finansieres gjennom sporveisbudsjettet. Dermed vil passasjerene kunne benytte det samme billettsystemet som i resten av byen.

I første omgang ønsker Arbeiderpartiet at båten skal gå en gang i timen. Deretter kommer det an på etterspørselen.

Dette blir jo som vanlig kollektivtransport bare på vannet og jeg tror jo at dette er en ting som vil bli mye brukt, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere