RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker døgnåpne skjenkesteder


Rune Aale-Hansen fra St.Hanshaugen Høyre.
Rune Aale-Hansen fra St.Hanshaugen Høyre. Foto: ARKIVFOTO
Oslo Høyre vil jobbe for en prøveordning med døgnåpen skjenking enkelte steder i Oslo sentrum.

OSLO: Dette står å lese i førsteutkastet til Oslo Høyres kommunevalgprogram for 2011-2015.

LES OGSÅ: - SKJENKEPOLITIKKEN HAR GITT OSS EN UTRIVELIG BY


– Vi mener bestemt at dette vil virke forebyggende på vold relatert til utelivet i Oslo, sier Rune Aale-Hansen fra St.Hanshaugen Høyre.

– Er det forebyggende å la folk drikke lenger om nettene?

– Vi mener at et av hovedproblemene er at alle forlater utestedene i sentrum samtidig. Da møtes mange berusede mennesker, og dermed oppstår konfliktene som følge av beruselse, for eksempel i taxikøene, mener Rune Aale-Hansen.

LES OGSÅ: SLAKTER HØYRES FORSLAG

Vil spre gjestene

– Ved å variere åpningstidene på denne måten bidrar man til at ikke alle må dra hjem samtidig. Noen vil benytte seg av dette og være lengre ute, mens andre igjen drar hjem tidligere. Jeg tror det er viktig å tenke litt alternativt, sier Aale-Hansen, som understreker at dette i tilfelle må gjelde utesteder som ikke ligger i nærheten av boligstrøk.

– Hvor ville det eventuelt være naturlig å la utestedene skjenke døgnet rundt?

– For det første må dette gjelde for utvalgte steder som driver seriøst. For eksempel tror vi deler av Karl Johann kunne vært et egnet område for en prøveperiode, sier Høyrepolitikeren.

– Er ikke Karl Johann voldsutsatt?

– Enkelte steder er det slik, men det er jo blant annet fordi alle kommer ut av utestedene samtidig, mener Aale-Hansen.

Kunstig skjenkering

– Skjenkeringen er kunstig og bidrar til unødvendig opphoping av folk i sentrum. Det er ingen grunn til at folk ikke skal kunne besøke skjenkesteder i ytre vest, nord i Groruddalen eller i Søndre Nordstrand - og hygge seg utover kvelden - så lenge det ikke er til sjenanse for folk. Jeg har behov for å understreke dette forbeholdet, sier han til dittOslo.no.

Vil skape problemer

Aud Kvalbein (Krf), medlem av bystyrets helse- og sosialkomité synes, har ikke sans for forslaget.

– Dette er jo ikke noe nytt forslag, men noe de foreslår enda en gang. Når det er sagt er det vel neppe noen hemmelighet at Krf er svært skeptiske til et slikt forslag. All forskning viser jo at større tilgjengelighet fører til mer bruk, og dermed også et større misbruk med tilhørende problemer. Vi vil definitivt kjempe for å begrense skjenketidene i Oslo, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere