RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker en mer tilgjengelig bydel


Fikk høre: Henrik Mæland (t.v.), Sveinung Legard og Hilde Seip (t.h.) fra Norges Handikapforbund i Oslo besøkte Høyres stand, der Johnny Hagen (med skyggelue) og Fiffi Sars (i blå jakke) fikk høre om problematiske bygg i bydelen.
Fikk høre: Henrik Mæland (t.v.), Sveinung Legard og Hilde Seip (t.h.) fra Norges Handikapforbund i Oslo besøkte Høyres stand, der Johnny Hagen (med skyggelue) og Fiffi Sars (i blå jakke) fikk høre om problematiske bygg i bydelen.
Norges Handikapforbund i Oslo setter fingeren på dårlig tilgjenge- lighet i bydelen ved å snakke med politikere som står på valg.

Holmlia: Hensikten er å informere politikerne om de byggene vi har kartlagt, forteller Hilde Seip, før hun og Henrik Mæland ruller bort og blander seg med stemmesankende politikere. Med seg har de løpesedler med bønn om at en rekke kommunale nøkkelbygg i bydelen skal bli mer tilgjengelige for folk med ulike funksjonshemninger, og et hefte med tips om hva politikerne kan gjøre for å sette tilgjengelighet på dagsorden.

Merkeordning

Ved SVs valgbod finner de Knut Even Lindsjørn, som er byrådslederkandidat.

Vi håper å få fart på tilgjengeligheten når kommunen nå må ansette flere funksjonshemmede. SV mener at dersom to kandidater står helt likt, og den ene ene har funksjonshemming, da skal vi velge denne, sier Lindsjørn, og legger til at en merkeordning for tilgjengelige bygg kunne være noe å ta fatt i.

Det er viktig å fokusere på eksisterende bygg, og på hvordan offentlig kommunikasjon fungerer. Oslo burde ha en plan for universell utforming, mener Hilde Seip.

Knut Even Lindsjørn vil ta med seg kravet om bedre tilgjengelighet tilbake til rådhuset, og vil jobbe skritt for skritt.

Vi får ikke gjort alt på en dag. SV har likestilling som sin kampsak, og da er det klart at funksjonshemmede skal ha like rettigheter som alle andre, sier Lindsjørn.

Døråpner

Alle partiene som hadde stand på Holmlia, fikk i løpet av lørdag formiddag besøk av Handikapforbundet. Hos Høyre sto Fiffi Sars og Johnny Hagen. Begge er kandidater til bydelsutvalget.

På bydelsadministrasjonen har de nå satt opp en døråpner ute, men dersom du beveger deg sent vil du bli lukket inne mellom to dører. Hvorfor har dere ikke spurt rådet for funksjonshemmede til råds i denne saken? spør Hilde Seip.

Det er helt feil at dere ikke er hørt, det er selvsagt at dere skal høres, men rådet har vel også anledning til å ta opp saker selv? mener Fiffi Sars.

Det er Seip enig i, og forteller om andre forhold i bydelsadministrasjonen som gjør bygget vanskelig tilgjengelig.

Det er viktig at vi får greie på dette. Det er ikke noe i veien for at bydelsutvalget lager en sak om tilgjengelighet, sier Johnny Hagen.

Kommer dere til å ta dette videre?
På neste møte i helse og sosialkomiteen vil jeg ta opp tilgjengelighet i bydelen, og så vil saken gå videre til administrasjonen og bydelsutvalget, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere