RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker FK Manglerud Star Oslo velkommen

FK Manglerud Star Oslo (tidligere Oslo Øst) er navnet på den nye fotballklubben som ble tatt inn under Manglerud Stars vinger på onsdagens ekstraordinære årsmøte.

MANGLERUD: Vi hadde et styrevedtak på at vi ville ha elitesatsingen inn i Manglerud Star Fotball, og håpet at årsmøtet ville godkjenne det, sier styreleder Kathe Bleken i Manglerud Star Fotball Bredde.
På møtet ble det også vedtatt å fisjonere ut toppfotballen til FK Manglerud Star Oslo, og den tar nå for seg både klubbens herre -og damelag i 1. divisjon.

Har gjeld

Forslaget ble vedtatt med to forutsetninger. At idrettsforbundet godkjenner at man har to fotballklubber i den samme klubben, og det forutsetter også at gjelden klubben tar på seg fra Oslo Øst er på maks 400 000 kroner.
Per i dag har Oslo Øst en gjeld på drøyt 915 000 kroner, men her skal drøyt 600 000 kroner ettergis av en privatperson i det gamle styret.
Terje Rørby (nyvalgt leder) har sagt at han vil klare å få inn de siste 400 000 kronene før nyttår, så vi regner med at klubben går i null - og starter med blanke ark fra årsskiftet, sier Bleken.
Innvendingene fra noen av de som var på årsmøtet var frykten for at elitesatsingen ville bli et pengesluk for breddefotballen i Manglerud Star.
Det er viktig for oss at breddefotballen ikke skal lide noe av dette her, og det kommer den garantert ikke til å gjøre, sier Bleken.

Nytt styre

Et nytt styre ble banket gjennom på årsmøtet, men utrolig nok var knapt noen av dem tilstede på onsdagens møte. Det er betenkelig.

Her er det nye styret: Leder Terje Rørby (2 år) ikke tilstede. Nestleder Kjell Roar Kaasa (1 år) ikke tilstede. Styremedlem Terje Olsen (2 år). Stryremedlem Arild Johannesen (1 år) ikke tilstede. Varamedlem Per Karlsen. Varamedlem Stein Madsen (ikke tilstede). Revisorer Sandberg Revisjon, Hamar. Kontrollkomite Kari Hazeland (ikke tilstede) og Per Hanssen. Varamedlemmer Bjørn Moe og Thesen Agnar. Valgkomite Kathe Bleken, Gisle Olsen (ikke tilstede) og Rune Molberg.
I tillegg ønsker man å innlemme tre nye styremedlemmer.

Budsjett

Budsjettet for det nye herrelaget ble også vedtatt, og det balanserer på 4,9 millioner kroner. Det er blant annet basert på et publikumssnitt på 500 tilskuere. Men budsjettet er beskjedent i forhold til konkurrentene i Adeccoligaen. Her er snittbudsjettet på 10 millioner kroner.
Styreleder Bleken synes det er veldig positivt med elitefotball på Manglerud.
For hele Manglerud og ungdommen her oppe er det positivt at vi har en elitesatsing. Da slipper vi forhåpentligvis å sende dem avgårde til Vålerenga og Lyn. Dessuten er det vikitg for breddefotballen å ha noen å se opp til, og nå har vi en klubb vi alle kan forholde oss til og være med å støtte, sier Kathe Bleken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere