RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker flere malere

Nå kan du lære mer om deg selv ved å male. Det er i hvert fall det som er filosofien bak intuitivt malekurs på Årvoll gård.

Årvoll: Kursleder Sylvi Karen Heen flyttet fra Jevnaker til Bjerke for kun to måneder siden. Heen har siden 1997. vært lærer i Vedic Arts og har like etter flytting til Groruddalen arrangert det første kurset. Vedic art er en kunstform som er inspirert av de indiske vedeane prinsipper om læren om livet.
Det er ikke så mystisk som det høres ut. Poenget er at mennesker som maler skal kunne gå inn i seg selv og lære mer om hvem de er, sier Heen.
Sprer seg
Det var den svenske kunstneren Curt Kälmann som startet Vedic Art i 1988. Siden er det blitt akseptert mange steder.
I dagens samfunn som er resultatorientert og hvor alle skal prestere på best mulig måte er det viktig å tilby folk også den muligheten å gjøre det de vil, å kose seg, sier Sylvi Karen Heen.
Hun mener at Vedic Art ikke har noe med psykoterapi å gjøre, selv om det finnes mange likhetstegn. De som deltar på kurset har full frihet til å male det de ønsker. Under selve prosessen fokuserer de seg på sitt indre, lytter til seg selv og finner ut hva er det de egentlig vil.
Det å male setter i gang en del prosesser som resulterer i erkjennelse av det hvem vi er og det er riktig for oss og omgivelsene våre, sier Heen.
Spennende kurs
Ellen Aasheim fra Årvoll er kursdeltaker for første gang. Hun jobber som sykepleier, en jobb som kan vare meget belastende. Aasheim anbefaler Vedic Art for alle mennesker som ønsker å åpne seg.
Jeg ser på dette som et ledd i utviklingsprosessen. Det en veldig spennende og annerledes måte å bli kjent med de ubevisste sider av seg selv.
Den første helgsamlingen som ble holdt forrige helg på Årvoll gård hadde kun fire førstegangsdeltakere, samt en tidligere deltaker som ønsket å ta kurset på nytt. Kursleder Sylvi Karen Heen vil gjerne ha flere deltakere til neste kurset.
Vi har ikke annonsert dette kurset stort. Grunn til det er at vi har nettopp startet. Selvsagt ønsker vi flere deltakere og kommer til å annonsere mer til neste kurs, sier Heen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere